Curva Nordahl har lyft stämningen på Östgötaporten sedan den tillkom inför säsongen 2015. Inför 2018 kommer det finnas en ny sektion med namnet Curva Nyman.

Den ska vara i hörnet mellan den ordinarie "curvan" och VM-läktaren och riktar sig främst till personer mellan 8 och 16 år.

– Vi har två fantastiska sektioner i Curva Nordahl och familjeläktaren. Det här är inte tänkt att ersätta någon av dem utan vara ett komplement. För de som är lite yngre och intresserade av läktarkultur men som är lite för unga för att stå på Curva Nordahl än, säger Fredrik Nilsson som är SLO i klubben och som ligger bakom idén.

Artikelbild

Namnet har kommit till för att hylla Christoffer Nyman, anfallaren från Norrköping som idag spelar i Eintracht Braunschweig.

– Han är en bra ambassadör som spelare och person. Han har ett stort IFK-hjärta, en egen produkt som sköt upp oss i allsvenskan. En person som en yngre publik kan identifiera sig med, säger Fredrik Nilsson.

Årskortsförsäljningen inför 2018 drar igång på lördag. Av den här säsongen återstår två hemmamatcher.

Malmö på måndag och även Örebro.

Hittills i år har IFK snittat 8 834 personer på sina hemmamatcher. En nedgång jämfört med ifjol när snittet stannade på 10 449.

– Det finns olika anledningar. Det kanske beror på att vi var med i den allra högsta toppen lite längre ifjol. När vi mötte Malmö hemma i oktober då såg tabellen lite annorlunda ut. Det kan vara en påverkan. Det vi tappat mycket på i övrigt är att de som köpt årskort inte kommit i samma utsträckning. Det kan handla om fel speldagar, vädret och annat, säger Mårten Jakobsson på IFK:s marknadsavdelning.

Man kan komma över 9 000 om de sista matcherna ger bra siffror. Det är målsättningen inför spurten av allsvenskan, men upp till budget når man inte riktigt.

– Det blir något mindre. Sedan budgeterar vi för betalande snarare än antal. Det är mer intressant, säger Mårten Jakobsson.

Ni sålde över 7 000 årskort inför i år, vad blir målet för nästa år?

– Det är att slå förra årets siffra.

De senaste åren har ni pratat om 10 000 som mål inför, är det en förhoppning nu också?

– Det finns i bakhuvudet, men det ligger nog en bit bort än och hänger ihop med mycket. Bland annat ombyggnation av arenan. Vi måste också börja titta lite utanför Norrköping för att hitta de som känner för IFK i hela regionen. Där går det att göra mer.

Måndagens match mot Malmö kan bli en guldmatch. Om Sirius tar poäng mot Djurgården på söndag kan Malmö säkra guldet dagen efter. Precis som IFK säkrade guldet i Skåne 2015.

Det kan också påverka hur mycket publik som kommer från bortalaget på måndag.

– Vi har kapacitet att ta emot 2 600. Frågan är om det blir så mycket med tanke på att det är 40–50 mil att resa. Det är ett speciellt läge och en häftig match. Jag vill att IFK vinner matchen förstås och att vi har så många glada IFK:are som möjligt där. Och då blir det ju inget guldfirande, säger Mårten Jakobsson.

I nuläget är 12 000 biljetter sålda till matchen.