Han är tveksam till IFK:s toppmatch

Kalle Holmberg borta sen tidigare. Nu är även stjärnmittfältarens medverkan i toppmötet i fara.

Jens Gustafsson står inför en avgörande period i allsvenskan med sitt IFK.

Jens Gustafsson står inför en avgörande period i allsvenskan med sitt IFK.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-09-13 16:50

IFK Norrköping tränade på Bollspelarens naturgräs även på fredagen. I den rejäla blåsten gnuggade manager Jens Gustafsson flera detaljer för att få laget så väl förberett som möjligt inför den mycket tuffa söndagsuppgiften när Malmö FF tar emot på Stadion.

– En rejäl utmaning, absolut, men vi känner oss väldigt väl förberedda och tycker att de senaste resultaten och prestationer har gjort att vi växt i självförtroende, och i vår tro på vår egen förmåga vilket kommer vara väldigt viktigt där nere, säger Jens efter en och en halv timme på den inte helt jämna gräsmattan.

Anfallaren Kalle Holmberg tränade inte. Att hans skada sätter stopp för spel i den allsvenska omstarten har varit klart sen några dagar tillbaka.

Nu tvingas IFK-managern även sätta ett stort frågetecken för Simon Therns medverkan. Den 26-årige mittfältsgiganten, som spelade i MFF fram till 2014, fanns inte med på träningen på ”Bollis”.

– Han är kvar på Östgötaporten. Vi följer utvecklingen och så ser vi hur det artar sig det närmaste dygnet. Han har inte känt sig 100 procent de senaste dagarna och vi vill inte riskera nåt nu, säger Jens utan att vilja precisera närmare exakt vilka besvär det handlar om.

Thern tvingades dock kliva av senaste matchen, hemma mot Hammarby, tidigt och vilade efter det hela förra veckan, men var åter i träning i måndags, och spelade även en halvlek i U 21-matchen mot Djurgården i tisdags.

Sen dess har han fått nåt slags bakslag, och frågan är om det blir spel för Thern på hans gamla hemmaarena?

– Det kan jag inte svara på. Det enda klara är att Kalle inte kommer spela. Hoppas alla andra är uttagningsbara men det är fredag idag och matchen är inte förrän söndag så vi får vänta lite, säger Jens, som kunde glädja sig åt att ha Christoffer Nyman tillbaka i full träning efter att ha vilat senaste veckan.

Veckans pass på naturgräs ska förbereda laget för det underlag som väntar på Stadion. Några dagar på ”Bollis” har gjort nytta, enligt managern.

– Det har gett det vi vill, det blir ju många fler dueller på gräset. Presspelet biter på ett annat sätt än det gör på konstgräset så det blir lite annorlunda, jag tycker vi har förberett oss på ett bra sätt på det, säger han.

Efter att ha haft hela sju man iväg på olika landslagsuppdrag var samtliga hemma igen på fredagen.

– Skönt att ha fått tillbaka alla från landslagen men det har vi fått vänja oss vid att vi har så kvalitativa spelare som också tillhör sina respektive landslag. Det är återigen ett kvitto på en bra verksamhet så det är bara positivt.

IFK har knappast råd att förlora mot MFF, om laget vill haka på den absoluta toppstriden inför avslutningen av allsvenskan.

– Jag skulle säga att vi går ut och spelar alla matcher för att vi vill vinna dem såklart, och det är inget undantag för att vi åker till Malmö. Men det är en tuff match och vi jobbar med prestationen så får tabellen komma därefter, säger Jens.

undefined
Karta: Bollspelaren
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!