Emir: "Jag tar det dag för dag"

Emir Kujovic är spelaren på allas läppar runt IFK just nu. Vad händer med skyttekungen? – Det finns anbud och intresse. Men det ska krävas något bra om jag ska lämna, sa han.

26 januari 1916 13:14

Det är nästan så att det är frågan inför varje träning just nu: Är Emir Kujovic på plats eller är han iväg någonstans? För att skriva kontrakt med en annan klubb till exempel.

Under tisdagen körde han dock på som vanligt med IFK-truppen. Och lovade att hans mentala fokus är här och nu. I IFK.

– Till hundra procent, sa han efter träningens slut.

– Det var en bra träning, skönt väder och ett upplägg på det som jag gillar. Det är många som vill visa framfötterna så här års.

Inte för vad som helst

På torsdag lyfter IFK Norrköping mot säsongens träningsläger på den portugisiska Algarve-kusten. Där väntar tre tuffa träningsmatcher mot starkt motstånd. I nuläget räknar Kujovic med att han ska åka med IFK dit.

– Jag tar det dag för dag. Som det ser ut idag gör jag det. Imorgon kan det vara ett annat svar, sa han med ett leende.

Han betonade dock:

– Jag har trivts här i Norrköping sedan dag ett, både i klubben och socialt. Jag har kontrakt med IFK och utgår från det just nu, blir jag kvar har jag inga problem med det heller.

Finns det konkret intresse just nu?

– Det finns anbud och intresse. Men det ska krävas något bra om jag ska lämna. Kommer inget bra kör jag på här. Jag kommer inte lämna för vad som helst.

På känn att det skulle bli mycket

Emir Kujovic satt på bänken i träningsmatchen mot FC Flora Tallinn, men kom inte in eftersom han inte skulle dra på sig skador ifall något händer.

– Jag hade ett snack med Janne (managern Andersson) innan och vi var överens från början om att det var bäst att jag stod över. Det fanns ändå spelare tillgängliga så det fanns ingen anledning att spela, sa Kujovic.

Hur är det när det blir så här mycket fokus precis i slutet av ett transferfönster?

– Det är lite speciellt såklart, men jag känner mig mogen och stark mentalt så jag klarar av att fokusera på det jag ska. Jag hade lite på känn att det skulle bli så här så jag var förberedd på det. Det var en del även i somras, men då var det inte samma, varken i antal eller i nivån på det som finns. Hade jag lämnat då hade jag inte vunnit SM-guld, skytteligan och fått chansen i landslaget.

Men du har inte varit iväg och träffat någon klubb än?

– Nej, inte än.

Janne ser fram emot lägret

Managern Janne Andersson vill inte säga så mycket, varken om rykten in eller ut ur truppen inför avresan till träningslägret i Portugal där IFK ska spela Atlantic Cup.

– Det kan alltid hända saker i den här branschen, svarade han både på frågan om alla i nuvarande trupp följer med söderut och på den om det kan tillkomma någon utifrån.

Vad har du för förväntningar på lägret?

– Matcher är väldigt bra träning så här års. Jag förväntar mig att vi fortsätter se vettiga ut. Träningslägret är alltid en av säsongens höjdpunkter.

I skrivande stund åker IFK till Portugal med 28 spelare och sju ledare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!