DMK:s mästarattack: "Är ett skämt"

David Moberg Karlsson, 24, är inte särskilt imponerad av Malmö FF:s säsong. "Det är ju ett skämt att vi ligger före. Det är bara riktigt dåligt av dom", säger IFK Norrköpings stjärna.

5 oktober 2018 17:08

Malmö FF säkrade en tung seger i Europa League med 2–0-vinsten över stjärnspäckade Besiktas.

De regerande mästarna har fått den reaktion de ville med Uwe Rösler och hade tolv raka allsvenska matcher utan förlust innan de kom till Östgötaporten och föll med 1–3.

David Moberg Karlsson hade väntat sig mer av mästarklubbens säsong.

– Kollar man löneligor är det ett skämt att vi ligger före Malmö. Med den budgeten och de spelarna de har – det är ju ett skämt att vi ligger före. Det är bara riktigt dåligt av dom, säger han efter fredagens träning.

Malmös uppryckning gör att de parkerar som fyra, fem poäng efter IFK Norrköping.

– Jag tror inte att jag tjänar i närheten av vad andra spelare tjänar i andra klubbar som ändå ligger efter oss. Någonting gör IFK Norrköping bra och jag tycker vi alla ska vara stolta ändå, fortsätter Moberg Karlsson.

Som inte mådde bra efter 1–1-krysset mot Sirius.

Att AIK samtidigt körde över Dalkurd och kopplar ett ännu fastare grepp om Lennart Johanssons pokal gjorde inte läget bättre.

– Jag mådde, om man får uttrycka det brutalt, riktigt jävla skit i flera dagar. Det kändes som många gånger förr – vi möter lag som vi ska ta poäng av. Sådana matcher som AIK vunnit med ett par bollar. Så torskar vi. Det är så krasst att tar man en poäng mot Trelleborg och spelar 1–1 mot Sirius så är det inte tilltäckligt bra. Hatt av till AIK.

Om ni slutar tvåa eller trea: Kan ni hålla huvudet högt?

– Jag tycker redan nu vi kan hålla huvudet högt. Ingen har pratat om oss. När vi låg tvåa så var det guldmatch mellan AIK och Hammarby. Det är fortfarande ingen som tycker vi är bra på fotboll. Vi har gjort en fantastisk säsong sett till vilka förväntningar folk har på oss. Uppenbarligen tycker alla medier att vi är dåliga fotbollsspelare. Vi gör en enormt bra säsong.

Störs du av medieskuggan över Norrköping?

– Många säger att det är bra. Att vi kan jobba i det tysta och det blir inte samma press. Jag tycker det hade varit roligare om det varit upphaussat. "Det här är en guldmatch". Det är såna matcher man vill spela. Jag pratar väldigt mycket för mig själv. Det finns säkert de som tycker det är skönt att ligga i skuggan. Det är inte riktigt så för oss. Jag vet inte varför. Kanske för att stockholmslagen har medierna där. Jag tycker i alla fall det är tråkigt.

Det har varit en febril rörelse i IFK-truppen under säsongen. Som lagets bästa målskytt (åtta fullträffar) lär knappast David Moberg Karlsson vara iskall på marknaden.

Han gör heller ingen hemlighet av att han helst vill utomlands.

– Tankarna runt ett fönster blir ju...jag ska inte sticka under stolen med att jag vill lämna en dag och försöka komma så långt man kan i fotbollskarriären. Det var väl inte riktigt nära nu i somras. Det fanns intressen men inte tillräckligt stort för att det skulle bli någonting. Idén som Norrköping har, och som gjort att de fått in många bra spelare, är ju förädla och ta ett steg tillbaka för att komma ut igen.

Medan Kalle Holmberg, Jordan Larsson, Simon Skrabb och Alexander Jakobsen har farit ut och in i startelvan har David Moberg Karlsson varit Jens Gustafssons fasta offensiva punkt.

Trelleborg hemma är enda matchen som inte Mariestadsonen startat.

– Skönt att ha en tydlig roll och inte hatta mellan olika positioner Att man kan gnugga på vecka efter vecka. Det gör mycket för självförtroendet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung