"DMK" fick se omstarten från sidan

Efter att ha spelat flera träningsmatcher fanns inte David Moberg Karlsson med i truppen när ligan startade om för Sparta Prag.

10 februari 2019 19:12

LÄS MER: Peter Hunt: "Vi gör goda affärer"

LÄS MER: han vill få nya klubben att bli som IFK

Efter att ha tagit silver med allsvenska tvåan IFK Norrköping i höstas lämnade David Moberg Karlsson IFK för en proffssatsning i Europa. Efter två och ett halvt år i Norrköping blev den tjeckiska ligafemman Sparta Prag hans nya klubbadress.

24-årige "DMK" har fått chansen från start i många av lagets träningsmatcher medan ligan har haft uppehåll över vintern. Den förre IFK-anfallaren har för det mesta fått spela från start sen han kom till klubben runt årsskiftet.

Men när Sparta Prag startade om ligaspelet med hemmamöte med Bohemians 1905, också hemmahörande i den tjeckiska huvudstaden, på söndagskvällen fanns Moberg Karlsson inte ens med i truppen.

Enligt uppgifter från Tjeckien var en skada anledningen till att han fick se matchen från sidan. Exakt vilken typ av skada det handlar om är oklart, men enligt Spartas egen liverapportering ska det endast vara "lätta hälsoproblem".

Sporten försökte nå Moberg Karlsson via telefon och sms, och fick ett kortfattat svar på söndagskvällen: "lätt känning!".

Sparta Prag har efter 20 spelade omgångar tappat rejält på ledande Slavia Prag. Stadskonkurrenten har 52 poäng och leder ligan sex poäng före Viktoria Plzen. Den duon står i en viss klass för sig. Sparta är fyra på 35 poäng.

Omstarten mot Bohemians då? Nja, det satt långt inne men till slut lyckades Moberg Karlssons nya lag ta tre poäng via 1–0 mot de 13:e-placerade gästerna. Mittfältaren Martin Frýdek satte matchens enda mål på straff i 90:e minuten.

Närmast väntar serietvåan Viktoria Plzen borta på söndag. Läge för ligadebut för David Moberg Karlsson då?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander