"Det kommer nog synas i tabellen"

En skadefri trupp mot ett skadeskjutet Helsingborg. "Jag ser fram mot matchen", säger IFK-managern Jens Gustafsson.

24 augusti 2019 08:00

LÄS MER: Sema: "Det är coach som bestämmer"

LÄS MER: Mitov: "Kommer kännas sjult speciellt"

IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese fick ett hedersuppdrag i samband med fredagsträningen: att traditionsenligt inhandla en tårta till spelarna och ledarna.

– Jag gör så när vi har en skadefri trupp. Vi hade det för tio dagar sedan men innan dess var det för ett och ett halvt år sedan, berättar Reese.

Efter det har både Maic Sema och Pontus Almqvist hunnit skada sig och komma tillbaka igen så tårtinköpet var befogat även för dagen. Även om Almqvist (som förlängde sitt kontrakt under dagen) höll till i gymmet den här träningen.

– Skadebiten är strålande på alla sätt och vis. Vår matchintensitet har varit hög en lång tid och under den perioden har vi i stort sett varit förskonade från skador. En stor eloge till både fys- och rehabteam som har gjort det fantastiskt bra, konstaterar managern Jens Gustafsson direkt efter passet.

Både Europa-spelet och Svenska cupen har avverkats parallellt med allsvenskan men från och med nu är det bara den inhemska ligan som gäller året ut.

– Vi hade gärna varit kvar i Europa också men nu har vi en tävling kvar att fightas i. Det ska vi göra så bra som möjligt.

Hur ser er målbild ut?

– Att fortsätta utvecklas som lag. Vi är noga med att året inte ska summeras innan det är slut. Vi jobbar så hårt vi någonsin kan och det kommer nog synas i tabellen, säger Gustafsson som ogärna vill precisera målsättningen med en siffra.

Nästa utmaning är mot Helsingborg hemma på söndag – ett HIF som är inne i en riktigt tung period. Nykomlingen kämpar för sin allsvenska existens och har drabbats av alla möjliga motgångar under säsongen. Efter stöttepelaren Andreas Granqvists envisa skadebekymmer har den senaste veckan exploderat i svarta rubriker som Andreas Landgrens avslitna korsband, cupsortin mot division 1-laget Oskarshamn och så fredagsbomben att tränaren Henrik Larsson hoppar av på grund av verbala påhopp.

Annat var det efter premiären. IFK gjorde en blek insats på Olympia och föll med 1–3 mot ett Helsingborg i medvind och med självförtroende.

– Det går upp och ner i fotboll, konstaterar IFK-managern Jens Gustafsson innan han ens vet om att Larsson har slutat som tränare.

Revanschläge för er nu då?

– Absolut. Men det var så länge sedan så jag har svårt att tänka tillbaka. Varken vårt anfallsspel eller försvarsspel var väl bra då men vi har vuxit jättemycket som lag sedan dess. Tiden när vi har spelat mycket tillsammans har gjort oss starka så jag ser fram mot matchen på söndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh