Beskedet från IFK: "Vi vill förlänga"

Landslagsbackens kontrakt går ut efter säsongen. IFK Norrköping ser gärna att backen stannar. "Vi vill förlänga", säger manager Jens Gustafsson.

27 juli 2018 10:22

29-årige JónGudniFjóluson är inne på sin tredje säsong i IFK-dressen. Det treårskontrakt han skrev i samband med övergången från Gif Sundsvall närmar sig slutet. Efter den här hösten går det ut.

Under i stort sett hela säsongen har han förknippats med olika utländska klubbar, men än så länge har proffsdrömmen stannat vid just en dröm.

Transferfönstret är öppet nu och Linus Wahlqvist, som hade samma kontraktsläge, har lämnat IFK för spel i Dresden i tyska andraligan.

Den isländske landslagsbacken, som dock inte blev uttagen till VM, har fortfarande kvar sin vardag på Östgötaporten. Han har varit ganska tydlig med att han helst vill ta chansen om den dyker upp.

– Vi vet var vi har varandra och jag vet hur de tänker och jag vet hur jag tänker, sa Fjólusontill Sporten förra veckan.

Det är nu som IFK måste sälja honom för att överhuvudtaget få några pengar för en övergång. Det verkar inte prioriterat i dagsläget.

– Vi kan inte hålla på att sälja spelare hur som helst, utan vi vill förlänga med Jón. Vi är enormt nöjda med honom och hans utveckling här. Sen får vi se var det tar vägen, men så kan jag säga, säger IFK:s manager Jens Gustafsson.

Har ni påbörjat diskussion om en förlängning?

– Ah, vi kommenterar inte det mer än så att vi gärna ser att Jón är kvar här.

Kommenterar ni Christoffer Nyman, och en eventuell återkomst?

– Nej, jag tror vi har kommenterat det så pass mycket som vi vill göra.

Vad tänker du på har sagts då?

– Jag hänvisar till Peters uttalande tidigare i veckan, säger Jens.

Då konstaterade ordförande Peter Hunt till Expressen att dialog förs mellan IFK och Braunschweig, men att priset är för högt i nuläget.

Jens Gustafsson ser helst att nuvarande trupp blir så intakt som möjligt.

– Vi anser att vår trupp är så välbalanserad nu, och har väldigt stort förtroende för spelarna som är här och deras arbete för att nå en ännu högre nivå, och bli ännu bättre på att göra sitt bästa för laget. Då vill vi inte röra för mycket i den här truppen, säger Jens till Sporten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander