Bärkroth bjöd på uppvisning

En Nicklas Bärkroth i kanonform tog över showen mot Örebro.

– Jag har hittat ett lugn i mitt spel, sa yttermittfältaren.

7 augusti 2016 19:50

Många ville prata med göteborgaren efter 3–1 hemma mot Örebro.

Inte så konstigt.

Nicklas Bärkroth låg bakom alla tre målen. Tre assister och lika många poäng la grunden till ett väldigt brett leende.

– Det känns bra. Det måste jag säga. Jag är inne i ett bra ”flow” och har hittat ett lugn i mitt spel. Något jag kanske haft problem med innan, sa Bärkroth.

Lugnt var det absolut inte för Örebros vänsterback Sebastian Ring. Bärkroth tog sig förbi gång på gång.

Letade lagkamrater i straffområdet gång på gång.

Levererade assist gång, på gång, på gång – som ledde till stående ovationer på vissa håll när han i den 83:e minuten blev utbytt.

– Sånt värmer att höra. Klart jag är nöjd, log han.

Hur har du arbetat för att hitta lugnet du pratar om?

– Den största anledningen är kontinuitet, att jag fått spela och känner ett stort förtroende. Det är det allt handlar om. Jag värderar mina beslut bättre och bättre. Spetsegenskaperna vet jag att jag har. Det är ett ständigt arbete. Sen har jag fantastiska spelare runt mig som sätter mig i lägena där jag är bra. Där jag kan utnyttja mina styrkor.

Kalldusch i 40:e

Matchen då? Segern mot Örebro var viktig.

– Det är alltid svårt att kommunicera direkt efter, men jag tycker vi gjorde en bra match. Vi hamnade i underläge, men visade återigen styrka och låter det inte påverka oss. Det kan inte ha tagit många minuter till vi kvitterade, sa Bärkroth.

Det stämde. I minut 40 gjorde gästernas Daniel Normark 1–0. Norrköpingssonen Maic Semas inlägg nådde Martin Broberg vid den bortre stolpen. Skottet, på volley, tog i backen och studsade fram till Nordmark, som precis hann före IFK-kaptenen Andreas Johansson.

– Vi skapade några lägen innan deras mål som jag tycker vi kunde ha utnyttjat. Skönt att vi fick kvitteringen innan pausen, sa Bärkroth.

Det väckte IFK fullt ut. Det låg ett mål i luften i den andra halvleken.

Det kom i den 73:e minuten efter en hörna. Andreas Johansson mötte bollen perfekt – och visade upp en spänst väl värd en 34-åring.

Rutin nummer två ville inte vara sämre och Daniel Sjölund nickade in 3–1 på en annan hörna sex minuter senare.

– Vi är oerhört starka på hörnor och fasta situationer. Vi har kanske inte gjort så många mål innan, men alltid varit farliga, menade Bärkroth.

Rycker i toppen

Innan matchen rullades igång på Östgötaporten spelade Malmö mot AIK. Skåningarna vann med 2–0 och skapade ett hål ned till Stockholmslaget i tabellen.

Jag vet ju svaret, men är det något ni reflekterar över?

– Och ändå frågar du, haha. Nej, men vi har fokus på rätt saker. Det är en framgångsfaktor för oss, sa Nicklas Bärkroth.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!