Avslöjar: Klart att han missar IFK-premiären

Klubben har hoppats in i det sista. Men nu kommer beskedet från Simon Thern själv. "Det blir inget i helgen", säger IFK-mittfältaren.

29 mars 2019 12:08

SE ÄVEN: 15.15: Uppsnack inför premiären med Stefan Thordarson som gäst

SE ÄVEN: TV: Se IFK:s presskonferens

Han fick en rejäl smäll mot fotleden på träningen i lördags. Det har varit en kamp mot tiden för att Simon Thern ska hinna bli frisk i tid för att kunna spela mot Helsingborg.

På fredagsträningen testade han.

Svaret:

– Det blir inget i helgen. Jag känner att det går inte, jag siktar på att förhoppningsvis vara frisk till nästa vecka, säger Thern själv.

Han har fortfarande smärta på grund av skadan.

Men det är "bara" en smäll?

– Ja, jag har ont av smällen och sedan har det även satt sig en svullnad runt den. Jag känner att jag inte är tillräckligt bra för att kunna springa ordentligt och att det nog inte ens hade varit möjligt med smärtstillande.

Och man riskerar inte något i en premiär heller?

– Nej, men hade det varit sista omgången tror jag ändå inte att jag hade kunnat vara med. Då är det klart att det hade varit en annan sak men nu är det omgång ett och jag känner att det gör för ont.

Är skadan röntgad?

– Nej, men vi har gjort ultraljud och den visar en form av svullnad och att det är vätska runt svullnaden. Det är inget långvarigt men jag kan inte göra mig själv rättvisa. Det är signalerna från kroppen.

Jens Gustafsson (managern) har annars låtit hoppfull i veckan.

– Jag tror nog att han varit hoppfull på riktigt, han trodde på mig men jag testade för första gången idag och det är bara två dagar kvar. Det går liksom inte.

Simon Thern hade annars varit mer än sugen på att spela på Olympia på söndag. Av flera skäl förstås, men inte minst eftersom det är en klubb där han också spelat tidigare.

– Jag var jäkligt sugen på den. Det är lite tråkigt, nu när de är tillbaka i allsvenskan också.

Kommer du följa med ner ändå?

– Jag tror inte det, jag kommer försöka se till att bli frisk först och främst.

Hur känns det att gå in i säsongen med den här truppen annars?

– Det var väl lite blandat manskap mot Rosenborg, i övrigt tycker jag det varit bra resultat. Framför allt mot Malmö och Sarpsborg. Det kan vi förhoppningsvis ta med oss. Det är nu vi ska kliva fram, sedan säger väl historien att förlorar vi i helgen är det kört, svarar Thern med glimten i ögat när det gäller att inget lag som senare vunnit SM-guld har förlorat premiären.

Det blir hur som helst en match som han själv kommer att missa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson