"Är verkligen ett hedersuppdrag"

”Det är stort och verkligen ett hedersuppdrag”, säger Jörgen Löwenfeldt om att föreslås som ny i IFK Norrköpings styrelse.

21 februari 2019 17:00

Under onsdagen blev valberedningens förslag inför nästa veckas årsmöte offentliga. Det är inga stora förändringar som föreslås i styrelsen där bland annat Peter Hunt tackat ja till att kandidera som ordförande för ytterligare två år.

Styrelsen är även i övrigt, enligt förslaget, densamma – med en utökning. Jörgen Löwenfeldt föreslås som ny ledamot på två år.

– Jag måste betona att det är medlemmarna som bestämmer. Jag tror väldigt starkt på föreningsdemokratin. Jag ropar inte hej, men jag hoppas såklart att medlemmarna tycker att det här är en bra idé, säger den 35-årige stockholmaren.

LÄS MER: Han är skrällen i IFK-styrelsen

Han har blivit en profilerad supporter till IFK Norrköping genom åren. 14 år gammal drog han igång Gopeking.net, supportersidan som vuxit sedan dess och idag är en naturlig del för de som följer IFK Norrköping.

Förra våren löste han livstidsmedlemskap i klubben.

– IFK är på något sätt en parallell värld som jag kunnat vända mig till när annat inte gått som jag tänkt mig. Sedan har IFK inte alltid heller gått som man tänkt. Det är mycket socialt, så många vänner som jag fått och den gemenskapen som finns runt IFK. Det är det som är grejen. Jag känner att jag har ett stort nätverk som även klubben kan ha nytta av.

Han fick frågan för en tid sedan av valberedningen och tackade ja. Nu när det är offentligt har Jörgen Löwenfeldt fått mycket positiv respons.

– Det är som att fylla år, beskriver han.

– Det har varit en del diskussioner under lång tid, när valberedningen ställde frågan blev jag inte chockad direkt men det kändes väldigt bra. Alla som följt min supportergärning vet vad jag känner. Det är stort och verkligen ett hedersuppdrag.

LÄS MER: Han valde livstid för IFK

Det har funnits personer som velat se honom i hjärtat av IFK tidigare, men det har inte blivit aktuellt förrän nu.

– Jag har fått frågan från medlemmar i 20 års tid, åtminstone någon varje år, som sagt att de skulle föreslå mig för valberedningen. Då har jag alltid sagt att det inte är en bra idé och att jag inte kan bidra med någon kompetens som klubben inte redan har. Det handlar inte om mig utan bara om att göra klubben så bra som möjligt, säger Löwenfeldt.

Vad känner du att du kan bidra med nu?

– Det är informationsbiten eftersom det är vad jag sysslar med just nu. Jag har jobbat som journalist och med webben länge. Internet, digitala och sociala medier. Liksom en del marknadsföring. Jag är säker på att alla i styrelsen är supportrar från början, det perspektivet missar man ibland, men jag har blivit en lite mer publik supporter och kan bidra med det perspektivet.

– Min syn är ganska svart-vit, jag tycker verkligen att vi är det, genom tiderna, största och bästa laget i världen. Det är något jag verkligen tycker. Sedan kan jag räkna till att det kanske inte alltid är så.

LÄS MER: Peter Hunt: "Vi gör goda affärer"

Inte minst är Jörgen Löwenfeldt en representant för den stora delen av supportrar som inte längre bor i Norrköping men följer klubben från distans.

– Det har gjorts en undersökning som visade att ungefär hälften inte bor i Norrköping. Hur nås de? Det finns mycket kompetens där. Sedan vet jag inte hur IFK styrs från insidan, det är något jag måste sätta mig in i.

Kommer du förändra hur du skriver i forum och liknande när du blir en del av styrelsen?

– Ja, det får jag göra, men sedan utgår jag från att valberedningen tycker att jag är lämplig för att jag är den jag är. Jag kommer att skriva på forum ibland när jag tycker att det är befogat men jag kommer inte att lista potentiella nyförvärv. Klubben ska finnas där folk finns, och det är ett sätt att kommunicera direkt med supportrar, säger Jörgen Löwenfeldt som kan bli ett nytt tillskott i IFK Norrköpings styrelse.

Om medlemmarna säger ja på onsdag, 27 februari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson