IFK-ledarens olyckliga skada

Jonas Hellberg, 48, fick inget roligt slut på året. "Det blir tufft, jag är van att röra på mig", säger IFK Norrköpings fystränare om skadan.

17 december 2018 16:30

I samband med en övning på sonens hockeyträning i en gymnastiksal small det till.

Pang.

Vänster hälsena av.

– Vi körde stafett, jag gjorde en riktningsändring och foten ville inte följa med. Jag trodde att senan var delvis av och kände försiktigt men det fanns ingen sena där, berättar Jonas Hellberg.

Sjukhusvistelsen bekräftade vad han fruktade.

Läkarna skickade hem IFK Norrköpings fystränare med en stödstövel som kommer att sitta på dygnet runt i åtminstone sju veckor framåt.

Om två veckor väntar en första undersökning.

– Det behövs ingen operation men nu har jag ganska ont faktiskt. Det blir tufft, jag är van att röra på mig. Jag vill jobba och helst inte vara sjukskriven men jag kommer lyssna på läkarna. Det är en svår skada. Hälften som drabbas kommer tydligen inte tillbaka till full aktivitet, fortsätter Hellberg som inte räknar med att kunna springa igen på fem till sex månader.

Jonas Hellberg är van vid att bygga upp fotbollsspelares fysik och rehabträna de som jobbar sig tillbaka efter skada.

Nu är han i samma sits.

– Hälsenan har varit lite stel och skrovlig. Det är möjligt att jag inte varit så aktiv sista veckorna när inte IFK tränat. Annars har jag hållit mig frisk förutom en meniskoperation 2004 eller 2005.

Klarar sig IFK utan dig?

– Jag vet inte exakt hur vi kommer lägga upp det. Det här hände i går (söndag). Vi har ju Dale Reese, Mikael Hansson, Bosse Almcrantz och Marcus Linnér som är duktig och hjälper till när Dale är med landslaget. Det finns folk men om du ser till andra medicinska team i Göteborg, Malmö och AIK är vi en ganska slimmad grupp, säger Jonas Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung