IFK-köpet ett led i rekordsatsningen

IFK Norrköping har storslagna planer för Himmelstalundsområdet. Hagahöjdens klubblokal är på väg att köpas loss i vad som är en del av den största ungdomssatsningen i klubbens historia.

30 april 2019 20:00

De oexploaterade grönområdena på Himmelstalund ska lyfta IFK Norrköpings ungdoms- och akademiverksamhet.

LÄS MER: "Klartecken för IFK:s nya anläggning"

Det har länge pratats och skrivits om den hall/fotbollsdom som klubben skissat på men planerna slutar inte där.

Dubbla konstgräsplaner och ett nytt bevattningssystem för att på bästa sätt underhålla och se efter ytorna är också en del av framtidsvisionen.

Ett första konkret steg mot IFK:s flytt är nära.

LÄS MER: "Hunt gav känga till kommunen"

IFK och Hagahöjden har kommit en bra bit på väg i diskussionen om att köpa loss HBK:s klubblokal.

En affär som kan bli klar inom en snar framtid och meningen är att byggnaden ska fungera som samlingsplats, kansli och omklädningsrum för ungdomsverksamheten.

– Vill vill ha allt samlat på samma ställe, säger Jens Magnusson som inte bara har frågan om klubbstugan i luften.

Klubbdirektören är noga med att poängtera att inga papper är påskrivna men "att dialogen med kommunen kring ytorna och med Hagahöjden kring klubblokalen är positiv".

LÄS MER: "Därför försenas stora IFK-projekten"

– Vi anser det nödvändigt att göra den här satsningen för att kunna ta nästa steg med vår akademiverksamhet och det kommer att bli den största satsningen på ungdoms-och akademisidan i klubbens historia. Det är stora resurser vi investerar i planer, bevattningssystem och fastigheter och förutsättningarna för att göra något riktigt bra finns. På sikt vill vi anlägga konstgräs, på ännu längre sikt en hall men vi tar det stegvis.

Hagahöjdens verksamhet på Himmelstalund kommer inte att skuffas undan. Skötseln av planerna som ska kunna nyttjas året runt ska IFK själva stå för.

LÄS MER: "Det krävdes en del obekväma beslut"

IFK-styrelsens Bosse Sundberg jobbar med en rad fastighetsfrågor – bland annat det stora projektet att göra Himmelstalundsinvesteringen så bra som möjligt.

– Vi har fått en värdering av fastigheten (klubblokalen). Det är ingen stor affär. Kan vi synka alla avtal tror jag det här kan bli klart snart, säger Sundberg.

Akademichefen Tony Martinsson har länge förespråkat en flytt till Himmelstalund.

– Det finns toppförutsättningar över tid, tycker "Tonna" som annars hänvisar alla utlåtanden till Jens Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung