IFK-ikonen blir Norrköpingsbo igen

Stefan Thordarson, 43, flyttar tillbaka till Norrköping. "Jag vill ge Oliver bästa möjliga förutsättningar", säger IFK-ikonen.

8 december 2018 14:55

Två islänningar, Arnór Sigurdsson och Jón Gudni Fjóluson, såldes till Ryssland.

IFK Norrköping fyller på med två nya.

Oliver Stefánsson, 16, och Isak Bergmann Jóhannesson, 15, lämnar Akranes för att ta den unga lovande karriären vidare i "Peking".

LÄS MER: "Det var helt osannolikt att vi skulle kunna ta in de här i det första skedet"

Då följer Stefan Thordarson och frugan med för att följa och stötta Oliver.

– Vi flyttar med honom. Han är så ung och jag vill göra det så rätt som möjligt. Jag vet hur tufft det kan vara. Jag har varit där själv. Det är inte lätt för en 16-åring att komma hem själv till en tom lägenhet efter en dålig träning eller match. Det kan vara tufft, säger Stefan Thordarson till Sporten.

"Thordar" som vann IFK-publikens hjärtan med sin krigarinställning och tuffa spelstil lämnar därmed åkeriet hemma på Island och återvänder till Norrköping.

– Jag kommer försöka hitta ett jobb. Det kommer gå bra, det är ingen brådska. Vi kommer ned i början av januari, fortsätter Thordarson.

Det var en helhetsbild som avgjorde varför Akranes-talangerna valde att skriva på för IFK Norrköping.

Den främsta anledningen stavas emellertid: Arnór Sigurdsson.

LÄS MER: "Konkurrens om isländska duon"

– Hans resa hade betydelse. Stor betydelse. Och att IFK släppt fram unga spelare och lyckats med det. Oliver känner igen sig i staden och delvis i klubben. När jag spelade i IFK var han med i omklädningsrummet. Han har följt klubben i hela sitt liv. Sedan ville Jens (Gustafsson) ha dom. Det är en stor grej, det är han som är A-lagstränare.

Och för Isak?

– Det var samma tankar där. Arnórs utveckling och att Jens ville ha honom, svarar Thordarson.

Det var långt ifrån bara IFK Norrköping som visade intresse för den isländska duon.

– Det fanns andra klubbar med, stora klubbar. Jag är stolt och glad att de väljer IFK, det var upp till dom att välja, fortsätter Thodarson som gläds åt att samarbetet mellan Akranes och årets allsvenska tvåa rullar på.

Ett utbyte båda klubbarna uttryckt en önskan över att fördjupa.

– Jens får svara på var de kommer att spela matcher, men de är köpta till A-laget. Sen får man inte glömma bort att de är unga. Är man 16 år måste man jobba på det mesta. De är som svampar de här killarna – de suger åt sig allt man vill lära dom. Nu har de hamnat på ett perfekt ställe att lära sig, tycker Stefan Thordarson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung