IFK är ute ur cupen efter förlusten

Tre snabba mål runt halvtidsvilan. Sedan var IFK borta ur cupspelet. "Klart det är besviket, vi ville gå vidare till omgång tre", sa My Cato om 1–3 mot Västerås BK 30.

14 augusti 2019 21:29

LÄS MER: Förra årets lagkapten åter i IFK

IFK har svarat för en stark säsong och leder sin division 1-serie så här långt. Därför kanske inte fokus på svenska cupen var det allra största – inte minst med tanke på att laget saknade en del spelare inför mötet med division 1-kollegan från Västerås som är fyra i sin serie.

Ändå sved det lite att åka ut. Det erkände My Cato som fick börja på bänken men kom in tidigt i andra halvleken.

– Vi ville göra en bra match inför lördag när vi möter Husqvarna. Stundtals spelade vi bra men vi hade inte energin på planen och det kändes inte riktigt som att alla ville vinna. Men det är bara att ta med de bra bitarna till lördag, sa hon efter slutsignalen.

Kallduscharna kom slag i slag för laget på Östgötaporten. IFK hade egentligen varit något bättre större delen av den första halvleken – utan att för den skull kanske skapa så jättemånga stora chanser.

I den 43:e minuten kom därför 0–1 tungt. Och ett par minuter senare kom också 0–2 i första halvlekens sista spark.

När den andra halvleken inleddes med att Cornelia Ellefors enkelt kunde rulla in ett nytt mål för gästerna verkade det som att uppförsbacken skulle bli alltför tung.

– 0–1 kändes det som att vi skulle kunna ta igen. Men när både 0–2 och 0–3 kom så tätt inpå varandra måste vi göra något. Samtidigt är det väldigt tufft att hämta upp ett sådant läge. Klart det är besviket, vi ville gå vidare till omgång tre men det är ändå serien vi satsar på, sa My Cato som gjorde reduceringsmålet med en knapp kvart kvar.

Men det räckte ändå inte.

Utöver en intressant avslutning på serien kan den unga IFK-mittfältaren se fram även mot landslagsspel senare i augusti då hon är kallad till trenationersturneringen med F18-landslaget som möter Island och Norge i Norrbotten.

– Det är otroligt roligt och något man velat göra ganska länge. När kallelsen kom var det bara glädje. Jag missar vår match mot Mariebo hemma, det är jättetråkigt men jag hoppas att jag kommer ha en rolig vecka där, sa My.

IFK-tränaren Anna Eriksson kunde summera en match där IFK inte riktigt kom upp i sin nivå mot Västerås BK 30.

– Det var lite energifattigt från vår sida. Jag förstår det, det har varit mycket matcher och det är inte riktigt det här vi prioriterar heller. Vi saknade lite folk och hade svårt att få ihop det. En målvakt som fick sitta med utespelarkläder på bänken. Man vill alltid vinna men vi fick lite spelare som inte spelat så mycket som fick chansen nu. Tyvärr kanske de inte riktigt tog den chansen som jag hade önskat, sa hon.

Det var tunga mål ni fick emot er runt pausvilan också.

– Ja. Tre snabba. Och vi visste att de var snabba på omställningar. Vi har diskuterat hela säsongen att vi ska vara med på fasta situationer men det var vi inte. Samtidigt hade vi många bra lägen, deras målvakt gjorde en jättematch och vi skapade ju. Det var inte så att de vann obehindrat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson