Gratis buss till sportkrocken

En het idrottskväll väntar i Norrköping på fredag.

Foto: Magnus Andersson

Idrott, Norrköping2015-03-10 16:47

Vita Hästen möter Karlskoga i en avgörande match i kampen om vidare kvalspel mot SHL.

Samtidigt som det sker i Himmelstalundshallen avslutar Dolphins basketligan med seriefinal mot Södertälje i Stadium Arena. Det är bara ett längre stenkast mellan hallarna och mycket publik är att vänta till båda arenorna.

Norrköpings kommun passar på att bjuda på gratis buss mellan Söder Tull och Himmelstalund, från en och en halv timme före matcherna startar. Efteråt hämtar bussarna de åskådare som vill utanför respektive arena. Kommunen vill på det här sättet visa att man "är en viktig medspelare för Norrköpingsidrotten" och undvika parkeringsproblem på Himmelstalund.

– Jag ser det här som rena julafton för Norrköping som idrottsstad. Norrköping mår bra av de här idrottsframgångarna. Vi har hyrt in åtta bussar som kommer att gå i skytteltrafik från Söder Tull ut till arenorna på Himmelstalund, vi får hoppas att de räcker, säger kommunalrådet Reidar Svedahl (FP), en av initiativtagarna till gratisbussarna.

– Att Vita Hästen och Dolphins spelar så viktiga matcher samtidigt är ett ypperligt bevis för den fina, framgångsrika sportstaden Norrköping och är något som alla Norrköpingsbor ska vara stolta över. Jag ser mycket positivt på att Norrköping får uppleva denna publikfest på fredag och att Norrköpings kommun ställer upp med bussar till alla supportrar, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen.

Dolphins marknadschef Stefan Nilsson är lika positiv.

– Vilken fredag! Vi får hoppas att både Norrköping Dolphins och Vita Hästen står som vinnare på fredag. Hur det än går så har vi visat att Norrköping är en fantastisk idrottsstad och att vi alla vill framåt, tillsammans, säger Stefan.

Bussarna börjar gå vid 17.30 från Söder tull.

Återresorna börjar omkring 20.40.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!