Det är tätt mellan givarna på Östgötaporten.

Lars Krogh Gerson, Ian Smith, Jordan Larsson och så Simon Thern.

IFK Norrköping visar att de menar allvar och är betydligt lyckosammare med värvningshåven jämfört med förra vintern då ambitionen att ta hem Kristoffer Olsson och Muamer Tankovic rann ut i sanden.

Det är inget som Peter Hunt verkar sörja nu.

– Kanske inte jag ska bedöma det, men Jens (Gustafsson) kanske kan bekräfta det jag säger att vi har fått två bättre spelare om man tänker de två sista, säger IFK-ordföranden och syftar på Jordan Larsson och Simon Thern.

Kristoffer Olsson som spelade tillsammans med Simon Thern i AIK ifjol svarade för en stark säsong medan Muamer Tankovic hade svårare att anpassa sig i Hammarby.

Ekonomiskt sträckte sig IFK så långt man kunde men fick se Norrköpingskillarna välja huvudstaden.

Artikelbild

– Ytterst så är det många aspekter och faktorer när man ska värva någon. Kristoffer och Mujo är ju uppvuxna i Norrköping, det är en parameter man inte kan blunda för. Vi har även förstärkt med Krogh (Lars Gerson), Isak Pettersson och Ian Smith. Det får ju framtiden utvisa men vi känner oss trygga och hade inte velat göra ett byte idag, fortsätter Peter Hunt.

Jens Gustafsson såg inte direkt missbelåten ut över att ha kryddat sin trupp med en genombrottsstark och erfaren mittfältare.

Artikelbild

– Vi har jobbat på bra under en längre tid. Alla som har varit med i det jobbet – men det är inte här som vi blir bättre. Det är på träningsplanen. Det är viktigt att vi poängterar det men vi har lagt en bra grund för att det ska kunna ske, menar IFK-managern.

Har du en SM-guldtrupp rent av?

Artikelbild

– Det var en konstig fråga. Vi har en trupp som ska vara med. Så kan man säga.

Malmö FF och IFK Göteborg var båda i kontakt med Thern som tycker att IFK Norrköping är ett bättre alternativ.

Artikelbild

Peter Hunt:

– Man ska ha lite tur i det här också. Jag vet att Jens haft en kontakt med Simon en längre tid. Det var likadant med Jordan. Jag tycker att föreningen har lyckats ro det här i hamn på ett alldeles utmärkt sätt.