Här avslöjar Wahlqvist nyförvärvet

Linus Wahlqvist, 22, går snart på semester som blivande pappa. "I september blir livet annorlunda", säger han.

15 maj 2019 17:00

Det börjar bli dags att summera det första året i halvmiljonstaden Dresden.

Linus Wahlqvist har upplevt tre olika tränare och vunnit förtroendet hos Uwe Neuhaus, MaikWalpurgis och Cristian Fiél som alla gillat vad de fått ut av IFK Norrköpings före detta profil.

Wingback, mittback i trebackslinjen och ytterback när Dresden spelat med fyra försvarare.

Statistiken visar 28 matcher, 24 är från start, och bortsett från den stressfraktur som stoppade Wahlqvist under en dryg månad har en plats i startelvan varit vikt åt Eneby-produkten.

LÄS MER: "Wahlqvists år tog ut sin rätt"

– Det känns som det här var ett perfekt steg att ta klubbmässigt. Även om det har varit en speciell säsong med alla tränarbyten och att vi inte har varit jämna så känner jag att jag klarat omställningen. Vi har fått kriga för att hålla oss kvar men det har varit nyttigt att få uppleva, säger Wahlqvist om omställningen till 2.Bundesliga.

Dresden som spenderat större delen av säsongen i tabellens nedre region klarar sig kvar med viss marginal.

– Vissa matcher har vi varit bra. I andra odugliga. Personligen har det också gått upp och ned. Jag visste att det är en liga med fart och fläkt och mycket fysik men det var ändå lite värre än vad jag var inställd på men från december, efter att jag komn tillbaka från skadan, känner jag verkligen att jag är inne i det.

Efter helgens match (Padertorn hemma) väntar semester och välförtjänt vila efter ett späckat år som tickar upp mot 100 matcher med IFK, landslag och Dresden.

Dessutom väntar Linus och flickvännen Malin Egnell barn i september.

– Vi är halvvägs. Sista lugna sommaren. I september blir livet annorlunda. Jag kommer att ha tre och en halv vecka ledigt men vi startar träningen tidigare eftersom ligan drar i gång tidigare än normalt för att det är EM. Det ska bli skönt med ledigt, det börjar kännas i huvudet att man varit igång ett tag nu.

Wahlqvist som parallellt med träningen tar tysklektioner vågar kliva in med en höjd ambitionsnivå till nästa år. Språket kommer mer och mer som en naturlig del ”jag förstår mer än jag pratar” och det är inga problem att tända till när det är dags att kliva ut till match i den påfrestande ligan.

– Vi har 30 000 på varje hemmamatch och mellan 2 och 8 000 på fans på bortamatcherna. Det är sjukt. Vi förlorade med 8–1 borta mot Köln, klubbens största förlust genom tiderna, men våra fans sjöng i 90 minuter. De är helt otroliga, säger Linus Wahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung