Här är isländska IFK-beskedet

Fyra isländska testspelare bjöds in. Räkna inte med någon av dom i IFK Norrköping kommande säsong. "Inte som det ser ut nu", meddelar Jens Gustafsson.

5 december 2018 11:31

En rad lyckade isländska investeringar. IFK Norrköping och Akranes har stärkt samarbetet och under hösten dök fyra potentiella nyförvärv upp på Östgötaporten.

Oliver Stefánsson och Isak Bergmann Jóhannesson.

Samt Steinar Thorsteinsson och Stefan Teitur Thordarson som förutom att träna spelade med U21-laget mot Djurgården.

Just nu ser inte "Peking" att de är i behov av någon spelare i kvartetten.

LÄS MER: "De vill göra om Sigurdssons resa"

– Vi vill mest bekanta oss med spelarna och förstärka samarbetsdelen med Akranes, svarar Jens Gustafsson på frågan om det är aktuellt att kontraktera någon av provspelarna.

Ni kommer inte gå vidare?

– Inte som det ser ut nu, fortsätter IFK-managern.

Gustafsson kallar åter tillbaka truppen i träning 4 januari. Sedan väntar en helg med tester fredag till söndag innan det är dags att kicka igång fotbollsträningen.

IFK håller fortfarande på och styr med detaljerna under lägret i Portugal. Gustafsson är klar med att han vill ha matcher mot internationellt motstånd.

– I den bästa av världar spelar vi två stycken. Det är något vi värderar högt. Möter vi allsvenska lag blir det väldigt mycket träningsmatchrelaterat. Mot internationellt motstånd smäller det mer, man är beredd att göra lite mer för att vinna. Mindre lunk och mer match är viktigt för oss, säger Gustafsson.

Andreas Blomqvist, Henrik Castegren och Julius Lindgren har förlängt sina avtal. Carl Björk har belönats med ett A-kontrakt.

– Och vi håller på och diskuterar med Gustav Jansson. Vi är jättenöjda med målvaktsuppsättningen, säger Jens Gustafsson.

Har Mitov Nilsson sagt att han vill röra på sig?

– Nej, och jag ser inga tendenser att han hänger med skallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung