Urladdning hemma av obesegrat NHK

Hur ser ett styrkebesked ut i siffror? NHK:s 42–20 (21–8) var i alla fall en rejäl demonstration av serieledarna. "Vi gör en väldigt bra match", säger Patrik Håkansson.

Sjätte raka och 42 mål framåt fick Patrik Håkansson att må ganska bra.

Sjätte raka och 42 mål framåt fick Patrik Håkansson att må ganska bra.

Foto: Fredrik Rosander

Handboll2019-11-09 19:57

Spelledigt förra helgen och lite småskador i truppen. 

Patrik Håkansson kände en viss osäkerhet var hans lag stod inför hemmamatchen mot VästeråsIrsta HK men kunde snart luta sig tillbaka. NHK var rejält, spelsuget och övertygande när de körde över gästerna. 

Sviten växte till sex raka segrar. 

– Vi var bra, kanske vår bästa match, summerar Håkansson som fick se NHK sätta tonen från start.

Försvarsspelet var tight och målvakten Emil Dahlstedt som gjorde sin första start tackade för förtroendet med att rädda det som försvaret släppte igenom. 

– Vi ledde med 9–2 efter 15 minuter och då hade de gjort ett spelmål, fortsätter NKIK-tränaren som inte hade svårt att hitta positiva inslag.

Det var avgjort efter halva matchen. NHK tog paus med en 21–8-ledning på resultattavlan och kunde spela ut avslappnat.

NHK är fortsatt obesegrat, hade fem femålsskyttar och är laget att jaga.

– Det är både gott och ont. Vi har bestämt oss för att inte titta för långt fram. Ettan går upp direkt, det vet vi och vi vet hur svårt det kan vara att kvala. Det fick vi känna på i fjol, menar Håkansson.

Som är spänd på den period som väntar nu. Tumba (borta), Örebro (hemma) och HK Lif (borta) är lag som NHK-tränaren varnar för.

Målen, NHK: Oliver Carlberg 7, Ivar Bengtsson 6, Filip Thunblad 5, Lucas Hederberg 5, Gustav Skogwik 5, Andreas Mörlin 5, Pontus Winberg 5, Viktor Bengtsson 3, Petter Wåhlin 1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!