Unga NKIK föll i hemmapremiären

Det blev förlust i hemmapremiären men NKIK:s unga lag har framtiden för sig. "Om vi inte har tyngden får vi ha snabbare spel", sa Thea Holmberg.

Thea Holmberg gjorde fem mål i hemmapremiären.

Thea Holmberg gjorde fem mål i hemmapremiären.

Foto: Johny Daagh

Handboll2019-10-06 16:47

NKIK åkte ur division 1 och det är en generationsväxling som pågår. Till hemmapremiären mot Eskil var det gott om gröntröjade som gjorde sin första A-lagsseriematch i Mässhallen.

Majoriteten av spelarna är egna produkter födda på 00-talet. Yngst på planen: Thea Holmberg, nyligen fyllda 17 år.

– Jag tycker själv att jag är en genombrottsspelare. Sen skjuter jag nog ganska mycket utifrån, beskrev hon efter slutsignalen.

Du har lite spelsinne att hitta andra också.

– Ja. Jag är bättre framåt än bakåt, haha.

Matchen mot Eskil förlorades med 23–26 (13–15). Gästerna ryckte efter paus till 18–24 och trots en NKIK-spurt med flera kantmål från en annan 02:a, Fideli Wik, gick det inte att hämta in.

– Det sprang ifrån lite där i andra halvlek men det är inte slut förrän signalen kommer. Vi fick fyra mål i rad men det räckte inte. Vi hade behövt fem minuter till konstaterade Thea som är tillbaka i spel efter en korsbandsskada förra året.

Efternamnet kanske känns igen? Eller, för den delen, utseendet också. Mamma Clara var elitspelare när det begav sig och ett bollplank för Theas karriär i dag.

– Jo, det blir en hel del handbollssnack hemma. Hon är ju med i ledarstaben på bänken i år också så det blir handboll överallt, konstaterade Thea med ett leende.

Vad blir er målsättning med det här unga laget?

– Att ligga runt mitten. Hänga kvar och spela bra matcher.

NKIK:s mål gjordes av Thea Blomberg 5, Fideli Wik 5, Ellen Karlsson 4, Wilma Wassenius 3, Tilda Lusminki Johansson 3, Josefine Botlin 2 och Wilma Lager 1.

Fideli Wik gjorde fem mål från vänsterkanten.
Fideli Wik gjorde fem mål från vänsterkanten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!