Elitseriespelaren ska ge kantspets till NHK

Benjamin Jacobsson har varvat ner för att hjälpa moderklubben NHK upp. "Jag ger alltid hundra procent", säger han.

Benjamin Jacobsson är tillbaka i NHK.

Benjamin Jacobsson är tillbaka i NHK.

Foto: Johny Daagh

Handboll2019-09-27 09:00

24-åringen borde egentligen ha en hel karriär framför sig. Men numera prioriteras jobb och privatliv framför handboll för Norrköpingssonen.

– Satsningen har jag lagt på hyllan. Jag spelar bara för att det är kul och den här nivån passar mig, säger "Benji" som pendlar från Linköping till Mässhallen.

Det blev två år på handbollsgymnasiet och spel med Redbergslid i elitserien innan han återvände till Östergötland. Efter tre allsvenska år med RP hoppade han in i numera nedlagda Norrköpings IF i våras.

Till den här säsongen bytte han till satsande moderklubben NHK i samma serie. De får in en spetsspelare som har visat upp sig i landets högsta serie.

– Jag avlastade mest i Redbergslid. Det blev väl en kvart per match men det stod i alla fall att jag var en notorisk målskytt, haha. Det blev väl en eller två per match. Jag gjorde inte bort mig i alla fall, säger Benji.

Han kan inte träna alla pass med NHK men kommer inte fuska när han väl är där.

– Jag ger alltid hundra procent när jag spelar, försäkrar han.

Men du har trappat ner för att hjälpa NHK upp?

– Så kan man säga. Men min ambition är att hjälpa dem vinna kvalet i år. Det är kul att vara tillbaka i moderklubben. Jag känner ju lika mycket spelare här som jag gjorde i NIF, säger vänsterkantsliraren Benjamin Jacobsson.

Som en extra bonus har han även lockat med sig kompisen Karl Karlsson. De gick tillsammans på handbollsgymnasiet i Göteborg och spelade även ihop i RP.

Det är en två meter lång vänsterhänt högernia som välkomnas med öppna armar i NHK.

– Jag är inte så snabb men jag skjuter lite, säger Karl med ett leende.

24-åringen från Vårgårda spelade med RIK:s juniorer och efter ett år i allsvenskan valde han också division 2.

– Jag flyttade till Linköping för att plugga förra året. När jag vägde ihop för- och nackdelar passade det här bäst för mig nu, säger han.

NHK:s seriespel inleds borta mot Tyrold på lördag. Tränarna Patrik Håkansson och Roger Glemhorn har ett bättre och bredare spelamaterial i år men är ändå osäkra på hur laget kan mäta sig i den ovissa serien med flera farmarlag som kan toppas.

95-orna Benjamin Jacobsson och Karl Karlsson är inte lastgamla men är ändå åldermän i den unga truppen.

– Det ska bli skönt att det sparkar igång så vi vet var vi står, säger Patrik Håkansson.

– Man kan träna dem till att bli bra handbollsspelare. Men att bli ett lag, det är det som är den stora utmaningen, säger Glemhorn.

Tvåmetersmannen Karl Karlsson går från RP till NHK.
Tvåmetersmannen Karl Karlsson går från RP till NHK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!