Unga NKIK föll i premiären – men det var knappt. "Spelmässigt helt okej, men vi faller på vår attityd och inställning", säger tränaren Niklas Simm.

Handboll2019-09-25 22:14

NKIK ramlade ur ettan efter endast en säsong och gör nu en omstart i division 2. Och det är verkligen en nystart under tränaren Niklas Simm, som kom in sent under våren. Endast två spelare finns med från förra säsongen. Resten är hämtat från de egna ungdomsleden rätt in i seniorverksamheten.

Första seriematchen tillbaka i division 2 spelades borta mot Bolton i Skanstullshallen i Stockholm på onsdagskvällen.

Det slutade med knapp förlust för NKIK, 23–25, efter 12–15 i paus. NKIK kom tillbaka starkt i andra halvlek och gick upp till 18–18. Med en halv minut kvar att spela gjorde NKIK:s Thea Holmberg 23–24 på straff innan Bolton satte det sista målet.

– Vi föll på eget grepp. Det var inte så att Bolton var bättre än oss. Det är skillnad mellan junior och seniorhandboll, säger Niklas Simm.

NKIK:s mål gjordes av Thea Holmberg 11, Alice Kula 3, Wilma Wassenius 2, Maja Hallgren 2, Tilda Johansson 2, Nellie Wetterholm 1, Fideli Wik 1 och Nora Werme 1.