19-årige junioren har spelat både i CHL samt SHL för Frölunda. Varit utlånad till Hanhals i division 1, innan han blev klar för Vita Hästen på lån.

– Jag har inte hunnit träffa honom ännu. Men han ska vara med på värmningen imorgon förmiddag och om inget krånglar kommer han spela mot Leksand imorgon, säger assisterande tränare Fredrik "Grizzly" Eriksson.

En poängspelare som har sina starkaste siffror på assisten, där han samlat flest poäng under karriären.

"Grizzly" jämför nyförvärvet med den lyckade värvningen av 19-årige Linus Andersson från Skellefteå.

– Egentligen är det Leif (Strömberg) som har gjort scoutingen och som har bäst uppfattning. Men Linus kom bra in direkt utan någon längre förberedelsetid. Det är lite samma med Emanuelsson. Han kommer från en stor klubb med bra organisation och är bra utbildad. När det samtidigt tar bra för sig, som Linus gjort, en målskytt som tar sig direkt in mot mål är inte steget så stort, säger Grizzly.

Vita Hästen möter ett Leksand som vände borta mot Pantern. Skotten i sista perioden var 23–0 till dalalaget innan Linus Persson kunde avgöra i sudden death.

– Vi har tittat lite på den matchen och hittat en del saker som vi kan utnyttja. De gjorde en stark sista period och malde på, säger Grizzly inför onsdagsmatchen som kan locka publik.

– Det finns mycket supportrar runt omkring i landet, i den här staden också. Jag hoppas vår publik är på hugget givetvis.

Vita Hästen kommer från en poänggivande start på 2019, enda förlusten var senast borta mot AIK.

Grizzly tror inte Leksand med stigande formkurva ska vara omöjligt för hockeyallsvenskans mest formtoppade bottenlag.

– Jag tycker det har varit en bra stämning drag i gruppen, även när det gick som trögast i höstas och det var sportsligt tufft. Alla jobbade på och till slut så vände trenden. Det går inte att deppa ned sig utan det är bara hårt arbete varje dag som ger resultat.

Backen Anton Danielsson är sjuk och osäker på spel mot Leksand. Sedan tidigare är Simon Krekula fotskadad och Mattias Kalin fingerskadad.

Närmast spel är Kalin.

– Jag borde vara tillbaka om någon vecka, tio dagar, meddelar centern som bröt fingret mot Tingsryd före julen.

Nye ordförande Rickard Rauge besökte truppen efter tisdagsträningen.

– Han var nere i omklädningsrummet och presenterade sig för spelarna och pratade lite. Positivt att styrelsen tar sig den tiden för spelarna, säger Grizzly.