Derbyfesterna ska rädda Sylvias ekonomi

En smakstart för IFK Norrköping kan rädda Sylvia.     – 10 000 åskådare i derbyt skulle vi kunna klara elitlicensen på, sa Stefan Hellberg.Den förre IFK-tränaren, Stefan Hellberg, numera sportchef i Sylvia hoppas IFK får en kanonstart i superettan.

Foto:

Göteborg2007-04-04 09:02

Det skulle hetta upp derbymötet på Idrottsparken torsdagskvällen 3 maj. Lagen möts i fjärde omgången.
– Vi har redan sålt över 2 000 biljetter. Kommer det 10 000 åskådare vore det fantastiskt. Det skulle kunna ge oss runt en miljon kronor, resonerarde Stefan Hellberg på upptaktsträffen i Göteborg.
Sylvias måste göra en stark säsong utanför planen. Minst 1,5 miljoner måste in för att klara hem elitlicensen.
– Vi har budgeterat med 350 betalande åskådare i snitt, det motsvarar en publik på 500 personer, berättade Hellberg.
Två miljoner back
Hemmamötet med Åtvidaberg 18 juni är ett annat nyckeldatum för Sylvia.
Sylvia kämpar med sina röda siffror på två miljoner kronor. De måste hämtas hem.
I praktiken är omsättningen på sju miljoner bara fem.
– Det är jätteviktigt att vi klarar oss kvar. Vi skulle inte ha råd att ersätta spelare som Mikael Cupan och Markus Hansson om de skulle lämna oss.
På sikt anser Hellberg att det är nödvändigt för Sylvia att IFK Norrköping spelar i allsvenskan.
– Då vore det naturligare att de spelare som blev över där kom till oss.
Bra relationer
Vid bordet intill kommenterade IFK:s klubbdirektör Michael Andersson samarbetet så här:
– Vi har inget extremt samarbete med Sylvia, men vi vill ha bra relationer med dem, Sleipner och de andra klubbarna. Det är alla vinnare på. De 19 spelare vi nu har kommer vi att behöva under årets 30 omgångar, sa Andersson på tal om eventuella Norrköping spelarövergångar.
”Tråkigt mål”
För tränaren Mats Olsson var det debut i de här sammanhangen.
Som nykomling i superettan hamnade Sylvia i skuggan av de etablerade klubbarna. Olsson och Hellberg fick sitta tämligen ostörda vid sitt bord under workshopen.
– Jag trodde vi skulle bli mera nederlagstippat. Vårt måste sikta på att bli bland de 14 bästa, ett tråkigt men realistiskt mål, tyckte Mats ”Bajen” Olsson.
– Vi kan också få en bra start. Vi har ingen omöjlig inledning och vi kan bli ett roligt lag att titta på, sa Stefan Hellberg.
IFK tippades bli ett av de tre lagen som går upp direkt.
– I år är vi mogna att bära det favoritskapet. De som tippar det har helt rätt, men de allra flesta tippar bara på klubbnamnen. De känner inte till vår situation, sa Michael Andersson om mentometerröstandet.

Fotnot: Media, fotbollsklubbar och förbundsfolk tippade Häcken, IFK Norrköping och Öster som favoriter i superettan. Cirka 350 personer deltog i Avspark 2007 i Convention Centre (Svenska Mässan), Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!