Här är golfduon som ska spela kvalfinalen

Wesley Monier och André Fröjdh står inför en rolig utmaning i Danmark. "Jag sätter ingen press på mig själv", säger Monier om kvalfinalen till Nordic Golf League.

Wesley Monier och André Fröjdh ser fram emot dagarna i Danmark. De är redan på plats och har spelat in sig på banan.

Wesley Monier och André Fröjdh ser fram emot dagarna i Danmark. De är redan på plats och har spelat in sig på banan.

Foto: Privat

Golf2019-10-10 09:00

17-årige Wesley Monier från Bråvikens Golfklubb spelade sin första stora tävling som proffs i förkvalet på Allerums GK. Där blev han delad sjua och tog en plats till kvalfinalen på danska Römö.

– Jag kände att jag hade chansen på Allerum, om jag bara spelade mitt spel. Det är en bana som passar mig, säger Wesley Monier på plats i Danmark.

Där börjar kvalfinalen under torsdagen och den unge Bråviken-spelaren är redan där för att spela in sig på banorna. Ju bättre det går nu, desto bättre kategori kommer spelarna ha i Nordic Golf League. Det påverka vilka tävlingar man får spela.

– Det här är en links-bana, den är väldigt öppen och blåsig. Det blir min första tävling på en links-bana. Det blir mycket järnklubbor ut från tee, berättar Wesley.

Vad har du för förväntningar inför tävlingen?

– Jag sätter ingen press på mig själv. Jag ska bara göra mitt bästa.

Även André Fröjdh från Norrköping Söderköping Golfklubb är med i kvalfinalen. Han kom tvåa i sin förkvaltävling på Stockholms Golfklubb, vilket räckte gott och väl för att få chansen på Römö.

– Jag hade inga förväntningar utan gick bara in och spelade mitt spel utan att fokusera på resultatet, säger André om varför han tog sig hela vägen till kvalfinalen.

Vad hoppas du på nu då?

– Jag har inga förväntningar nu heller. Jag ska se hur det är att spela utomlands och på andra banor än svenska. Dessutom mot bra motstånd. 

Tror du banorna där nere kommer att passa dig?

– Jo, men jag tror de gör det. Det är en bana där det kommer att krävas mycket par.

Wesley Monier hoppas på nya bra dagar i Danmark.
Wesley Monier hoppas på nya bra dagar i Danmark.
Karta: Romo Golf Links
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!