Fransson: "Här för ett bra resultat"

Startspelare i Champions League mot Arsenal till Richmond Parks undangömda arena. "Man får uppleva allt möjligt", säger IFK-kaptenen.

11 juli 2019 09:00

Flyg från Arlanda. Inkvartering på hotellet i centrala Dublin och så avfärd mot matcharenan för en timmes lättare träning.

Alexander Fransson blickade ut över gräsmattan och konstaterade:

– Det är trevligt, charmigt i alla fall.

– Om man ser planen härifrån ser den absolut bra ut. Nu har det ju regnat så vi får se hur planen blir varefter.

Innan avfärd gick IFK-truppen igenom videoklipp på den irländska tabellfemman. Det verkar som bilden klarnade.

– De spelar ungefär som oss. Ganska likt. Samtidigt som de har stora pjäser där uppe. Fysiska. Det blir kanske lite mer långa bollar i deras spel, fortsätter "Alle".

Under tiden i Basel spelade IFK-kaptenen i den finaste av klubblagsturneringar och startade till och med mot Arsenal på bortaplan i Champions League.

Det är en annan del av Europa som väntar IFK Norrköping i kväll.

– Man har fått uppleva allt möjligt. Från de stora arenorna till de här planerna men det är kul. Det är charmen med det hela.

I strävan att ta sig närmare gruppspelet så är inte Fransson främmande att lämna det fina liret åt sidan.

Om en vecka i returen är tanken att "Peking" ska se till att ta sig vidare till nästa runda där antingen Dynamo Minsk eller Liepaja väntar.

Vitryssland eller Lettland.

– Vi ska inte dra för stora växlar hur spelet ser ut, vi är här för att få med oss ett bra resultat hem och det skadar ju absolut inte om vi får in ett bortamål också, säger Alexander Fransson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung