Wahlqvist visade vägen: "Skönt att den satt"

En blytung trea borta mot Djurgården tog IFK till andraplatsen. "Det var nervöst", sa målskytten Linus Wahlqvist som fick följa slutet från skadebänken.

Linus Wahlqvist fick jubla efter sitt tidiga mål, som styrdes i mål lite slumpmässigt.

Linus Wahlqvist fick jubla efter sitt tidiga mål, som styrdes i mål lite slumpmässigt.

Foto: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN

Fotboll2020-09-27 20:32

Helgens resultat gick IFK:s väg, i alla fall om man har räknat bort guldet.

Malmö vann seriefinalen mot Häcken och Elfsborg kryssade. I det läget satt 2–1 borta mot Djurgården dubbelt så fint.

– Om det är något vi har lärt oss den här säsongen är det att inte fästa alltför många blickar däråt. Det kan svänga hur fort som helst. Det gäller att spela varje match för sig och sen kan vi kolla på tabellen i slutändan, sa Henrik Castegren som fick spela mittfältare i matchen.

IFK började absolut bäst och fick in 0–1 redan i början, när Linus Wahlqvists skott styrdes i mål via Elliot Käck.

– Jag har gått från att göra snygga mål innan, till att överta "Ante" Johanssons roll och göra fula mål, haha. Det var skönt att den satt i alla fall, och skönt att få ett tidigt mål, konstaterade Linus.

Efter 37 minuter hade han dock spelat färdigt för kvällen.

– Det är i vaden, jag tror jag fick en smäll men jag vet faktiskt inte. Det högg till senast mot Malmö och sen har det känts bra i veckan. Det är nog ändå okej, sa han.

Efter drygt halva den första halvleken hittade Djurgården in i matchen och IFK fick inrikta sig mycket på försvarsspel.

Christoffer Nymans tolfte mål för året gav luft till gästerna, som även såg ut att ha 0–3 inne. Dock var det hårfin offside på Nyman när Henrik Castegren tryckte in bollen i nätet.

När IFK:s förre skyttekung Emir Kujovic reducerade med en kvart blev det ytterligare nerv på Tele 2. Men IFK spelade smart och med hjärta och kunde hålla undan till slutsignalen.

Segerjublet när matchen var över gick inte att ta miste på.

Linus Wahlqvist fick följa den sista timmen från sidan. Men IFK verkar ha lärt sig läxan att hålla tätt när matcherna står och dallrar i slutet.

– Det var nervöst. Jag sa det till "Totte" (Nyman) med, att sitta vid sidan är inte kul alltså. Man svettas nästan mer när man är på planen men skönt att vi lyckas spela oss ur och vinna till slut. Sen var väl inte 3–0 offside, vad man har hört, sa Linus Wahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!