Vilda firandet – efter seriesegern: "Välförtjänt"

Lindö FF krossade Svärtinge med 7–0 och vann sin division 4-serie. Det firades med två dagars festande: "På lördag vid lunch såg jag att de hade börjat igen", säger tränaren Alexander Alan.

Lindö FF blev seriesegrare i division 4 efter att krossat Svärtinge med 7–0.

Lindö FF blev seriesegrare i division 4 efter att krossat Svärtinge med 7–0.

Foto: Magnus Johansson

Fotboll2024-09-25 07:00

Med två omgångar kvar att spela säkrade Lindö seriesegern i division 4. Laget har åtta poäng ner till Åby, som just nu innehar kvalplatsen. 

– För mig, och för allihop tror jag, var det en lättnad. Vi gjorde det alla förväntade sig, men det var inte självklart under resans gång, säger Alexander Alan. 

Kort efter slutsignal i fredagskväll började ett efterlängtat firande, som sträckte sig till söndagsmorgonen. Spelarna i laget har nämligen haft alkoholförbud under säsongen. 

– Vi är i division 4, men de får inte dricka sig fulla på helgerna när vi har matcher. Vi har försökt tygla det och begränsa det så gott som det går. 

Det började med pizza i omklädningsrummet innan firandet förflyttades till restaurang Vila i centrum. 

– Vi satt utanför där och det blev en hel del sång och ramsor om varandra och till varandra. Det var jättemycket kärlek och underbar stämning. 

För tränarna och en del av de äldre spelarna avslutades sedan kvällen på Hugo. Men för stora delar av laget var inte firandet av seriesegern över där. 

– Klockan halv sex på morgonen såg jag att de var och badade pool hemma hos en av grabbarna. På lördag vid lunch hade de börjat igen, när de hade vaknat, säger Alexander Alan skrattande. 

– Men det är välförtjänt. De har verkligen kämpat sig igenom den här säsongen och förtjänar verkligen det där.

undefined
Alexander Alan: "Att vinna serien var ingenting som vi sa rakt ut."

Alexander Alan, som inte kan bekräfta om han blir kvar eller inte nästa säsong, sätter ord på stunden då han började tro på att seriesegern var möjlig. 

– Jag kände det faktiskt redan i träningsmatchen mot Hemgårdarna. Den näst sista matchen innan seriestart, då kände jag att det här ska vi klara, men man kan inte säga det högt. Hemgårdarna kom från åtta raka segrar på försäsongen. De hade slagit division 2 och division 3-lag, samt kryssat mot division 1-lag. De kom hit med sitt bästa lag och vi vinner med 2–0. Då såg jag att vi kommer ha svårt att släppa in mål och förlora matcher.

Bakom avancemanget till division 3 ligger en hel del tid och arbete.

– Vi lägger säkerligen mest tid på träningar och analys i division 4. Vi har analyser varje vecka, tre träningspass och individuella samtal, så vi har lagt ner mycket tid. 

Enligt Alexander Alan är klubben nu tillbaka där den hör hemma.

– Lindö tillhör division 3 och uppåt, vi ska inte vara i fyran som den föreningen vi är och med de förutsättningarna vi har. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!