Väntans tider för ordinarie Wahlqvist

Fotbollen rullar på framgångsrikt men blivande pappan Linus Wahlqvist väntar spänt. "Det kan hända när som helst nu", säger han.

Fotboll 17 september 2019 21:00

Dynamo Dresden tappade folk – och ledningen. 2–0-ledningen mot Bochum slutade 2–2 och Linus Wahlqvists lag står bara på en seger i 2.Bundesliga. 

IFK Norrköpings före detta back kände själv av hur energin sinade ovanligt snabbt.

Tyska Bild rapporterade om att det kunde röra sig om matförgiftning och har en bild på en utslagen Linus Wahlqvist

När Sporten pratar med 22-åringen ger han en annan förklaring till att Dresden tvingades till två byten på två minuter i andra halvlek och att laget inte stod att känna igen.

Värmen.

– Vi var helt slut, jag med. Det var flera som tog slut efter 60-70 minuter. Det har varit ganska kallt här i veckorna men sedan när det är match känns det som det blivit 30-35 grader. Jag kunde spela hela matchen men det var tråkigt att vi tappade 2–0-ledningen, säger Wahlqvist.

Bochum reducerade efer 79 minuter och satte kvitteringen med fem minuter kvar. Då hade Dresden knäat ett tag och gjort alla sina byten.

– Någon fick kramp efter 55. Andra hade magproblem och andra var bara helt slut. Det var lite rörigt, fortsätter Wahlqvist. 

Efter ett fjolår där Dresden krigade i det nedre skiktet av tabellen hade Wahlqvist hoppats på att laget skulle plocka fler segrar.

Nu har Dresden tre raka kryss men Wahlqvist känner ingen oro.

Delvis på grund av en svensk värvning i form av Alexander Jeremejeff.

– Den spelartyp vi behövde. Någon som är stor och stark och kan göra mål. Jeremejeff klarar även att gå på djupet och är allround. Han har fått en bra start med två plus ett de tre första matcherna. 

– Det känns som vi har en annan trygghet i spelet den här säsongen och tränaren anpassar materialet men det är en tuff serie. Stuttgart och Hamburg är otroligt starka lag men jag tror vi kan avancera uppåt och det vore kul att vara med om att spela upp laget i Bundesliga under min tid här, fortsätter Wahlqvist som till skillnad från många andra utflyttade IFK-spelare har lyckats ta en ordinarie tröja.

Coachen Cristian Fiél hare startat med Wahlqvist varenda gång i ligan.

– Jag har samma roll som Filip Dagerstål har i IFK och det passar mig perfekt. Jag var mer av en wingback tidigare och det är inte min styrka att ligga så högt upp och utmana.

Norrköpingskillen har fått uppleva hur fotbollen i Sverige går mot en utveckling och den i Tyskland som är av en helt annan sort.

– Trenden i allsvenskan är fembackslinje, man vill inte släppa till kontringar och man håller i bollen. Här är det mer fram och tillbaka. Väldigt mycket springa. Det är väldigt annorlunda. Jag kommer från den taktiska skolan. Det är mer tuta och köra i Tyskland.

Wahlqvists kontrakt med Dresden går ut sommaren 2022 och även om han upplever ett lyckat liv som utlandsproffs finns det andra tankar än fotbollen som dominerar just nu.

Snart blir han och sambon Malin Egnell föräldrar för första gången.

– Vi väntar. Det kan hända när som helst nu. Man vill bara att barnet ska komma. Vi hade sista långa bortamatchen på ett tag, nästa spelar vi hemma och bortamatchen efter de är bara en timme bort. Det ska vara lugnt. Klubben har haft en bil redo under den här tiden jag varit med laget om något skulle hända. Vi är redo, säger Linus Wahlqvist. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Jakobsson om chanserna att peta Jansson och vad han lärt sig mest i år: "Det har Christian varit hård med"

Jakobsson om chanserna att peta Jansson och vad han lärt sig mest i år: "Det har Christian varit hård med"

IFK-profilen skämtade om Salmings sjukdom – nu berättar han om dödshoten: "Det som gjorde ont i magen var de som skrev till min familj"

IFK-profilen skämtade om Salmings sjukdom – nu berättar han om dödshoten: "Det som gjorde ont i magen var de som skrev till min familj"
Visa fler
Ämnen du kan följa