Uppgifter: Hon blir IFK:s första nyförvärv inför 2024

Försvararen Maja Regnås Valcic har gjort 118 matcher för KIF Örebro. Nu lämnar hon Närke till förmån för IFK Norrköping.

Maja Regnås Valcic ska konkurrera om en plats i IFK Norrköpings backlinje nästa säsong enligt uppgifter.

Maja Regnås Valcic ska konkurrera om en plats i IFK Norrköpings backlinje nästa säsong enligt uppgifter.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-12-06 18:50

Det är Nerikes Allehanda som skriver att Maja Regnås Valcic nästa klubbadress blir IFK Norrköping, och att hon väntas presenteras inom kort.

Örebrolagets tränare Rickard Johansson, med ett förflutet i Sylvia, säger följande till Kif Örebros hemsida:

– Vi gav henne ett kontraktsförslag, men jag förstår också hennes vilja att istället prova sina vingar, flytta från sin hemstad, komma utanför sin trygghetszon, alla människor behöver det och efter många år i KIF och i staden Örebro så är det förståeligt, säger Rickard Johansson.

Av de 118 matcherna i KIF-tröjan har Regnås Valcic gjort 82 i damallsvenskan.

24-åringen har drabbats av två korsbandsskador genom åren. Den senaste år 2020. Under den gångna säsongen var hon startkvinna i 24 av 26 omgångar.

– Maja har varit KIF-trogen och gjort många fina insatser i den röda tröjan. Det ska man ha stor respekt för. Och även om vi kommer kunna ersätta Maja som försvarare så kommer vi aldrig kunna ersätta människan Maja. Vi önskar därför Maja stort lycka till i hennes fortsatta utveckling och karriär. Hon kommer att vara saknad, säger Rickard Johansson.

Vi har utan framgång sökt IFK-managern Tor-Arne Fredheim för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!