Uppgifter: Flera klubbar vill ha stjärnan

IFK Norrköping, Hammarby och Djurgården. Alla förknippas med Östersunds anfallare Dino Islamovic.

Dino Islamovic.

Dino Islamovic.

Foto: JOHAN AXELSSON/Bildbyrån

Fotboll2019-11-13 14:31

Det var redan tidigare under hösten som IFK uppgavs ha visat intresse för Östersunds skyttekung. Den jämtländska klubben är i behov av pengar för att reda ut sin tuffa situation vid sidan av planen och anfallaren har kontrakt över säsongen 2021.

Enligt flera källor ska IFK till och med ha lagt ett bud tidigare under hösten.

Nu uppger Östersunds-Posten att tre klubbar är med i kampen om att få Dino Islamovics namnteckning på ett kontrakt. Förutom IFK även Hammarby och nyblivna svenska mästarna Djurgården.

– Det finns ett antal föreningar som rycker i våra spelare. Det skrivs varje dag om en viss spelare, sa klubbens tillförordnade vd Lennart Ivarsson på Östersunds medlemsmöte i början på veckan.

Enligt Östersunds-Posten ska Islamovic ha träffat samtliga tre klubbarna under de senaste dagarna. Östersunds prislapp för anfallaren ska, återigen enligt ÖP, ligga på runt två miljoner kronor.

Dino Islamovic kom till ÖFK från Trelleborg för två säsonger sedan. Han har därefter varit klubbens bäste målskytt två säsonger i rad. Han har även landslagsmeriter på både U17-, U19- och U21-nivå för Sverige. Var han spelar kommande säsong återstår dock att se.

IFK Norrköping är annars också på jakt efter en mittback inför 2020. Det berättade managern Jens Gustafsson för Sporten i veckan. 

– Vi har i stort sett gått runt på fyra mittbackar, kan man säga. Det är en position som vi numerärt behöver se över, sa Gustafsson då.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!