Ung talang får chansen i Linköping FC

Det händer mycket omkring Linköping FC just nu. I går presenterade klubben sitt första nyförvärv i form av Ronja Aronsson. Nu får även talangen Johanna Alm ett A-lagskontrakt.

LFC:s nyförvärv Johanna Alm (längst till vänster) i U18-landslaget.

LFC:s nyförvärv Johanna Alm (längst till vänster) i U18-landslaget.

Foto: SIMON ELIASSON/BILDBYRÅN

Fotboll2019-11-06 14:51

Johanna Alm kommer närmast från division 1-klubben Lindö FF i Norrköping. Hon är född 2001 och är en av spelarna som tränat regelbundet med LFC:s A-lag under sommaren och hösten. Nu får backen chansen att ta plats på riktigt i den damallsvenska truppen genom en belöning i form av ett kontrakt skrivet på två år. 
– Vi försöker hålla koll på de unga förmågor som finns i vår närhet och Johanna var på tapeten redan när jag kom in i juli i fjol. Det är ett gigantiskt steg att ta från division ett till damallsvenskan men vi tror att Johanna har det som krävs för att lyckas. Hon är förstås en väldigt lovande fotbollsspelare, som jag tror kommer kunna vara med och nosa i konkurrensen redan nästa år. Johanna är en väldigt noggrann och ambitiös person, så det känns otroligt spännande att se vad som händer med hennes utveckling hos oss, säger LFC:s manager Olof Unogård i ett pressmeddelande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!