Förre IFK-stjärnan om sanslösa drömmålet: "Fick en perfekt träff"

En perfekt slagen hörna och lika klockren volleyträff. Det mäktiga drömmålet från Nikola Tkalcic blev division 2-derbyts stora snackis. "Jag fick en perfekt träff", säger Smedby-backen.

Smedbys Nikola Tkalcic, tidigare i IFK Norrköping, stod för ett drömmål i derbyt mot Sylvia.

Foto: NT

Fotboll2024-06-30 17:30

Nyheten i korthet

  • Nikola Tkalcic, tidigare IFK-stjärna, gjorde ett sensationellt drömmål under en division 2-match mellan Smedby och Sylvia.
  • Trots förlust för Smedby, blev Tkalcic's mål matchens höjdpunkt. Han beskriver sin träff som "perfekt" och rankar målet som ett av de tre bästa han gjort i sin karriär.
  • Trots Smedbys position strax ovanför kvalstrecket, är Tkalcic optimistisk inför sommaruppehållet och tror att laget kommer klara sig kvar i serien.

Smedby fick visserligen inte med sig någon poäng i det blöta division 2-derbyt mot Sylvia men kunde i alla fall trösta sig med att de stod för matchens stora delikatess.

Det var i 29:e minuten som gästerna fick en hörna. Simon Cakar klev ut för att ta den och såg att lagkamraten Nikola Tkalcic stod fri inne i straffområdet och vinkade för att få bollen.

Han slog en väl avvägd hörna som Tkalcic mötte på volley. Pang sade det bara och så satt bollen i vänstra krysset.

Ett klassmål.

 – Jag vet inte varför de lämnade mig så fri i straffområdet. Jag fick en perfekt boll från Simon Cakar och fick på en ännu bättre träff, säger Nikola Tkalcic efter matchen.

Vad tänkte du när du såg bollen komma mot dig?

– Jag bara tänkte att jag måste träffa bollen och träffa mål. Jag fick en perfekt träff. Jag har inte sett det själv än men det kändes som att det var riktigt snyggt, säger ytterbacken som representerat såväl IFK Norrköping som Sylvia tidigare i karriären.

Är det en intränad variant?

– Nej, jag vinkade bara till Simon eftersom de lämnade mig ren och så han slog bollen. Det var inget planerat.

Hur står sig det här bland de mål du gjort i karriären?

– Det är topp-tre i alla fall. Jag gjorde några fina under min tid i IFK också. Jag vet att jag gjorde ett mot Åtvidaberg i en träningsmatch och något mot AIK här på "Parken".

Drömmålet innebar att Smedby tog ledningen i derbyt men Sylvia vännde sedan och vann till sist med 3–2 (1–1). Nikola Tkalcic drog på sig en straff efter att fått bollen på handen. Han var sedan nära att revanschera sig och göra ett andra mål för dagen i slutet av matchen men skottet täcktes av Sylvia-spelare. 

– Jag tycker att det var en riktigt bra match. Många chanser, många mål. De var väl lite bättre med boll än oss, lite snabbare men jag tycker vi gör en bra match.  Vi tappade lite fokus i början av andra halvlek och de gjorde två mål då. 

Smedby parkerar just ovanför kvalstrecket på tretton poäng när lagen nu tar sommaruppehåll en månad.

– Vi har haft några tuffa perioder under våren men har visat här på slutet att vi kan spel fotboll på en hög nivå och det ska inte vara några problem att klara sig kvar i serien, säger Nikola Tkalcic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!