Tre viktiga poäng för Svärtinge

Det blev en viktig seger för Svärtinges damer mot bottenlaget Linghem under söndagen.

Fotboll2019-09-08 20:01

Svärtinge ligger en placering över den negativa kvalplatsen i division 2 nordöstra Götaland. Efter söndagens seger mot jumbon Linghem rycker de nu ifrån Egnahem som ligger hack i häl. Matchen slutade 1–0 till Svärtinge, men det tog ett tag tills de fick bollen i mål. 

– Det är en ganska jämn match med fördel för oss i bollinnehav men Linghem står upp bra. Första halvlek är jämn men vi är inte riktigt nöjda med vår insats. Andra tar vi tag i spelet och skapar chanser, men får inte in bollen. Men lyckas näta i den 92:a minuten och det var förstås förlösande, säger Svärtinges tränare Johan Stjerna. 

Matchens enda mål gjordes av mittfältaren Alexandra Edson. Men Stjerna väljer att hylla hela laget efter den vikta trepoängaren. 

– Idag (söndag) tycker jag vi gör en stabil laginsats. Det var kvalité och skärpa som fattades men jag tycker det är laginsatsen och viljan som ger oss en seger idag. 

Samtidigt som Svärtinge vann fick även Smedby fira. Serieledarna tog en ny seger när de vann med 3–1 mot Boren på bortaplan. Boren tog tidigt ledningen, men Smedby gick in i halvtidsvila med en 2–1-ledning efter två mål av Olivia Andersson. I andra halvlek gjorde Amanda Jeppson Smedbys tredje mål. 

Eneby förlorade under söndagen med 0–2 borta mot Eksjö. Eneby ligger sexa i tabellen med fem matcher kvar. Smedby leder serien med fyra matcher kvar och Svärtinge ligger nia med fyra återstående matcher.

Karta: Billbäcks Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!