IFK-profilernas samtal med fansen: "Hjärtat sliter"

IFK Norrköping är sist i allsvenskan. Nu målar spelarna själva upp kommande matcher som livsviktiga. "Vi kan inte tycka synd om oss själva", säger målvakten David Mitov Nilsson.

IFK-spelarna samtalade med fansen efter matchen.

IFK-spelarna samtalade med fansen efter matchen.

Foto: Tobias Sterner

Fotboll2024-07-14 20:10

Allsvenskan

Västerås–IFK Norrköping 2–1 (0–0)

Missade jättelägen och ett avgörande baklängesmål i 90:e minuten. IFK Norrköping förlorade jumbomötet med 2–1 och är sist i den allsvenska tabellen.

– Hjärtat sliter, det är absolut inte här vi vill ligga, säger målvakten David Mitov Nilsson.

– Med vår historia och att ligga sist i allsvenskan... samtidigt kan vi inte tycka synd om oss själva. Nu har vi två hemmamatcher mot Halmstad och Kalmar som är livsviktiga. Det är verkligen bara att analysera och se vad vi kan göra bättre. Kan vi stå upp mer eller vad kan vi göra? Det är upp till ledarteamet att se vad vi kan göra bättre och de positiva delarna vi kan ta med oss.

Efter slutsignalen var en handfull spelare i samtal med tillresta IFK-anhängare, däribland egna produkterna David Mitov Nilsson och Christoffer Nyman.

– Supportrarna är frustrerade och besvikna, men det var egentligen inga hårda ord. De är oroliga över situationen, säger David Mitov Nilsson.

– Grabbarna sprang som fan på planen och gav allt där ute. Vi försökte verkligen. Man ska inte underskatta Västerås, det är ett bollskickligt lag som vill spela man-man och är tuffa att möta.

Utifrån upplever många en turbulent tid. Hur mår ni inom gruppen?

– Vi gnuggar på och har högt i tak i omklädningsrummet, det är inte så att vi går och deppar när vi kommer till träningen. Vi jobbar på det vi ska, ledarstaben sätter upp en plan och spelidé på vad vi ska göra och så tränar vi på det. Vi tycker inte synd om oss själva.

– Det är vi som måste ta tag i det här, alla spelare måste ta ansvar och hitta vad man som individ kan göra bättre. Just nu är det tunga, tunga laginsatser vi behöver göra för att ta poäng.

undefined
David Mitov Nilsson.

Abdelrahman Boudah petade in 1–0 i den 52:a minuten. Strax därpå kvitterade Vito Hammershöy-Mistrati efter framspelning från Christoffer Nyman.

I den 90:e minuten fick mittbacken Herman Magnusson en pangträff när han snappade upp en boll utanför IFK:s straffområde.

– Jag försökte boxa bort den så långt jag kunde. Jag försökte få den åt ett hörn, säger David Mitov Nilsson.

–  När jag landade vet jag inte om jag halkade eller knäckte till lite i knäet. Jag fick inte riktigt fäste och försökte ta mig upp fort, men... jag vet inte om han gör om det om han får hundra försök. Tufft.

Blev du skadad i knäet?

– Nej, det tror jag inte. Det är inget allvarligt.

Arnór Traustason stretchar ryggen när han har kommit ut från omklädningsrummet. Mittfältskuggen var nära att bryta matchen, men ville inte kasta in handduken en sån här dag.

Han är stel och sliten både här och där.

– Jag har försökt tänka nu efter matchen. Det är svårt att sätta ord på hur jag mår. Det är jävligt tungt, säger islänningen.

– Det här är inte bra, men jag fick lära mig som ung att aldrig ge upp. Det finns inte att ge upp, det är omöjligt. Då ska man inte ens vara här.

Hur mår ni i truppen?

– Det är mentalt svårt. Det är kanske många som inte har varit i en sån här sits där varje match är en final. Misstag får man inte göra i en final. Det är press, nu måste vi leva upp till det. Nu är det 16 matcher kvar, 16 finaler. Då ger du allt för att vinna.

Har ni nog med karaktär för det?

– Ja... har du inte det är det dags att försöka hitta det någonstans. Det är så det funkar. I svåra situationer kan man se vad du är gjord av. Är du man eller mus?

undefined
Arnor Traustason.

Arnór Traustason var också i samtal med fansen efteråt.

– De är inte nöjda, så klart. De har varit med oss hela säsongen och vi har inte levererat någonting. Klart att de är förbannade. Det förtjänar vi, de får vara förbannade. De säger vettiga saker ibland och ibland inte, men det är bara att ta det.

Den isländske landslagsmannen vill inte svara på om han upplever att spelartruppen har förtroende för tränarstaben. Han lägger även locket på kring de medieuppgifter som hävdar att han är på väg bort. I förra veckan medgav sportchefen Tony Martinsson för NT att Arnór Traustason ser om sitt hus.

– Vi spelade precis match. Det kommer jag inte kommentera. Förlåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!