Tränaren om kampen i botten: "Inte stressande"

Inför mötet med Enskede låg Smedby under strecket. Men 0–0 i Stockholm räckte för att lämna nedflyttningsplatserna. "Ser det ut så här när vi stänger säsongen är det fullt godkänt", säger tränaren Rickard Yngve.

Rickard Yngve tyvker att laget har presterat bättre den senaste tiden.

Rickard Yngve tyvker att laget har presterat bättre den senaste tiden.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2024-08-25 18:00

Smedby kämpar på i tabellens nedre region. Små marginaler skiljer lagen under strecket och strax över det. För östgötarna räckte en poäng borta mot Enskede för att lämna platserna som innebär spel i division 3 nästa säsong. 

– Det har varit tufft för oss sedan början, första segern kom inte förrän i omgång fem. Vi har tillhört den här gruppen som slåss där nere hela säsongen och därför är det kanske inte stressande eller oroande för oss på det sättet. Någonstans är målsättningen att ha tre lag bakom oss. Ser det ut så här när vi stänger säsongen är det fullt godkänt med de ingångsvärden vi hade inför, säger tränaren Rickard Yngve.

Smedby har lika många poäng som BK Ljungsbro och IFK Eskilstuna, men placerar sig före i tabellen tack vare betydligt bättre målskillnad. 

Något som kan betyda mycket i slutändan.

– Det är det ju och det har vi pratat om ganska tidigt – att inte falla ihop i matcher. Det är viktigt att jobba färdigt 90 minuter och leva kvar i matcherna. 

Vad kan bli avgörande under hösten?

– Inställningsbiten är a och o under hösten när viktiga matcher ska fördelas och det trycker vi mycket på. Slutet på våren och starten på höstmatcherna har ändå prestationsmässigt varit lite bättre. Vi tycker kanske att vi varit värda lite mer poängmässigt också efter uppehållet. Det har varit vårt dilemma lite under säsongen att knyta ihop resultat av våra prestationer. 

Matchfakta

Enskede IK–Smedby AIS 0–0 (0–0)

Division 2 Södra Svealand

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!