Tilda Norén tremålskytt för Åby

Tilda Norén stod för ett hattrick när Åby besegrade Söderköping på bortaplan med 4-2 (3-0) i division 4 Östergötland östra dam i fotboll.

Söderköpings IK förlorade mot Åby

Söderköpings IK förlorade mot Åby

Foto: Montage

Fotboll2024-09-27 21:49

Linn Josefsson gjorde också ett mål för segrarna, målen för Söderköping gjordes av Julia Björkholm Almqvist och Ida Blomstrand.

- Vi börjar matchen riktigt starkt och Tilda Norén gör tre mål på elva minuter. Sedan tappar vi i tempo och får inte till spelet som vi vill. Söderköping kämpar på bra och gör två mål. Även om vi inte får till spelet håller vi i och tar med oss tre poäng. Vi har en fin svit där vi inte har förlorat på bortaplan sedan i maj, kommenterade Åbys ledare Thomas Karlsson.

Söderköpings tränare Patrik Hörbom om matchen:

- Tyvärr har vi fortfarande många borta på grund av skador och sjukdomar så vi måste spela nio mot nio idag. Vi möter ett Åby som är ett av seriens bästa lag men vi gör en fantastiskt bra insats och vinner andra halvlek med 2-1 och det tar vi med oss till nästa match. Alla ska ha en eloge för sin insats.

I och med detta har Åby fyra raka segrar i division 4 Östergötland östra dam, och har sju raka segrar på bortaplan.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Söderköping på åttonde plats och Åby på andra plats.

I nästa match möter Söderköping Lindö B borta på onsdag 2 oktober 19.30. Åby möter Saltängen söndag 6 oktober 15.30 hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!