Telo: "Jag vill bidra så mycket jag kan"

Ett litet steg är taget. Christopher Telo har gjort sina första minuter i allsvenskan efter återkomsten. "Jag hoppas på mer", säger IFK-spelaren.

Christopher Telo fick återigen dra på sig IFK-tröjan i en allsvensk match under söndagen.

Christopher Telo fick återigen dra på sig IFK-tröjan i en allsvensk match under söndagen.

Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Fotboll2019-10-01 07:00

Sedan han kom hem från Molde i somras har det inte blivit någon speltid i allsvenskan. Det tog ett tag att bygga upp sig igen efter en skadefylld tid i Norge, men sedan en tid tillbaka är Christopher Telo redo för allsvenskan.

Mot Falkenberg kom återkomsten "på riktigt". I den 89:e minuten kom han in och fick sin första speltid sedan han återvände till IFK.

– Jag har varit med i truppen några gånger men fick de första minuterna nu. Jag hann inte tänka så mycket, det var bara att komma in och säkra segern. Kul att spela och vara på planen, säger Telo.

29-åringen är i Norrköping igen för att bidra i klubben han redan gjort så många säsonger för. Det är inget han hymlar med.

– Jag vill bidra så mycket jag kan. Jag tycker att det känns bra på träningarna, men det är inte mitt beslut. Man kan bara göra sitt bästa och så får man hoppas på så många chanser som möjligt, säger Telo.

– Jag kom in mitt under säsongen också, var i lite dålig form i början men nu tycker jag att jag har jobbat så hårt jag kan sedan jag kom hem och lagt mycket extra tid. Jag börjar känna att det ger resultat. Sedan är det matcher man behöver, det är svårt att veta exakt var man står, men träningsformen är bra i alla fall tycker jag.

I Norge åkte han på flera skador på raken. Det blev ingen kontinuitet på slutet med problem med en magskada och en ledbandsskada i ena knäet under 2018 som han kämpade för att komma tillbaka från i början på det här året.

– Jag kände att jag hade en bit kvar när jag kom hit, speciellt efter de sista veckorna där. Det visste jag om, säger han.

Hur ser du på den fortsatta hösten, hur långt kan ni nå som lag?

– Vi har ju ett ganska tråkigt tankesätt med nästa match hela tiden. Det är både tråkigt men sant. Det är det vi fokuserar på hela tiden, sedan får man se hur långt det räcker. Jag tror det är så i livet också. Ta en dag i taget och det är de små stegen varje dag som man får resultat av i slutändan.

Du tog ett steg till i Falkenberg.

– Ett litet steg med någon minut.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!