Sylvias mål dömdes bort: "Var lite tungt"

Sylvia gjorde en bra match men fick inget med sig. Även om man nog skulle haft det. "Det var lite tungt", sa tränaren Kim Hellberg om bortdömda kvitteringen.

Carl Björk gjorde ett mål och vinkades felaktigt av för offside när Sylvia kvitterade.

Carl Björk gjorde ett mål och vinkades felaktigt av för offside när Sylvia kvitterade.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-05 20:11

Carl Björk gav Sylvia ledningen tidigt mot Vasalund. Sedan gjorde de svartvitrandiga en bra match hemma på Östgötaporten, men fick inget med sig ändå.

Vasalund vände till 1–2.

Det blev slutresultatet.

– Vi gjorde en jättebra fotbollsmatch. Det var en kvart i den andra halvleken där de var klart bättre än vi, men annars tycker jag vi är det bättre laget, summerade Kim Hellberg förlusten.

Han var kanske mest besviken över det 2–2-mål som bedömdes ha föregåtts av en offside på Carl Björk och därför vinkades av i den 65:e minuten.

– Han var en och en halv meter på rätt sida, vi har kameror på arenan så det går att kolla. Det blir inte så roligt för domarna, de kan inte alltid göra rätt men de bad om ursäkt. Det var tungt, sa Hellberg.

Bortsett från det fanns det dock mycket att ta med sig för det unga laget som gjort en bra första säsong i divison 1. Långa stunder var man väldigt starka mot ett lag som slåss i den absoluta toppen.

– De är i jättebra form, men jag tycker att vi stod upp bra. Det är jättestarkt av killarna.

Efter Björks ledningsmål redan i den fjärde minuten kvitterade Vasalund tämligen omgående. Två minuter senare hittade Cedric Freado Danha rätt för gästerna. Och i den 62:a minuten avgjorde sedan Ekin Bulut matchen.

1–2.

Och inga poäng för Sylvia trots kvitteringen alltså som dock dömdes bort. Hampus Näsström drog på sig sin sjätte varning för säsongen och är avstängd i nästa match för Sylvias del.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!