Sylvias långresa: 220 mil tur och retur

Sista resan för säsongen. Sylvia avslutar med Boden tur och retur. "Det ska bli hur kul som helst", säger tränaren Kim Hellberg.

Kim Hellberg ser fram emot sista resan för säsongen.

Kim Hellberg ser fram emot sista resan för säsongen.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-31 18:00

Det unga Sylvia har gjort en bra säsong och säkrade också kontraktet redan med två omgångar kvar. Nu hoppas man kunna avsluta snyggt i säsongens sista match, borta mot Boden på lördagen, och i så fall kanske också avancera till en åttonde plats i division 1 norra.

– Vi har redan gjort en otrolig prestation sett till förutsättningarna. Men kan vi komma åtta och på övre halvan vore det fantastiskt, säger Kim Hellberg inför mötet med Boden som har en liten, liten chans att ta sig upp på negativ kvalplats på målskillnad.

Det ska dock mycket till.

En lång resa att avsluta säsongen med.

– 110 mil enkel resa tror jag. Det gillar man. Det ska bli hur kul som helst. De har tydligen fått snö där uppe, svarar Hellberg som har Niklas Söderberg och Antonios Badhke avstängda. 

I övrigt blir det samma trupp som spelat på slutet. 

När det gäller Linköping Citys protester och krav på omspel i lagens senaste match har Kim Hellberg inte mycket att säga. Han väljer att ligga lågt.

– Det är inget jag gynnas av att säga något om. Jag förstår att de är besvikna men jag tycker de förlorade mot ett bättre fotbollslag i den matchen. Jag tycker att vi gjorde det jättebra, säger Hellberg.

Linköping City har reagerat på en konversation mellan klubbens manager Khalid Neshati och domaren Fikret Buqa och därefter på en del domslut som man tycker var tveksamma. Därför har man skrivit till förbundet och begärt att derbyt ska spelas om.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!