Sylviabacken: "Fick inte in några bollar"

Bra spel men ändå räckte det inte. "Det var stolpe-ut istället för stolpe-in idag", sa Sebastian Detterman efter Sylvias förlust.

Jakob Lindahl och Sylvia fick inte något med sig från den tuffa bortamatchen.

Jakob Lindahl och Sylvia fick inte något med sig från den tuffa bortamatchen.

Foto: Johny Daagh/Arkiv

Fotboll2019-09-08 20:00

Topplaget Sandviken vann med 2–0 på Jernvallen, men det var på inga sätt några lättköpta poäng mot Sylvia. De randiga från Norrköping sålde sig dyrt men fick ändå inget med sig.

Två mål i den andra halvleken fällde laget.

– Vi skapade och skapade. Spelmässigt tycker jag vi spelade ut dem i första men fick inte in några bollar, konstaterade Sebastian Detterman efteråt.

Det var inte Sylvias eftermiddag. Laget stod upp och hade chanser i första halvleken. Men några mål blev det inte. 

Trots lägena.

– Det var lite stolpe-ut istället för stolpe in. Vissa matcher sitter chanserna, vissa gör de inte det. Vi kom ändå till bra lägen och hade vi gjort mål hade de behövt chansa lite mer. Det var synd att vi inte fick in den, sa Detterman.

När målet väl kom var det hemmalaget som gjorde dem. 

I början av den andra halvleken slog Samuel Persson till. Ett skott från straffområdeslinjen som seglade in i bortre krysset förbi en Julius Lindgren som inte nådde dit. Sylvia fortsatte jaga men fick inte in någon kvittering och med en knapp kvart kvar satte Samuel Naiwo avgörandet för 2–0 via en lobbnick.

Ridå för Sylvia som ändå kunde fått något med sig på slutet.

– Jag tycker nog att vi skulle ha haft en straff på slutet, jag stod i och för sig inte närmast men de som gjorde det sa att det var solklart, fortsatte Detterman som syftade på när Pontus Almqvist fälldes på väg framåt.

Någon blåsning kom dock inte och Sylvia kom inte närmare än så.

Sylvias lagkapten Jakob Lindahl höll med om ungefär samma matchbild som sin lagkamrat. Sylvia gjorde det bra förutom målen.

– En bra första halvlek men tyvärr fick vi inte in någon boll. Andra var också bra men så gjorde de 1–0 och det passade deras typ av fotboll perfekt. Fotbollsmässigt tycker jag vi gjorde det bra, men det är i de båda boxarna som det avgörs, sa Lindahl.

Sommarens nyförvärv Fadel Youssif spelade från start, men fick bäras av i den andra halvleken. Det verkade dock hyfsat okej med återvändaren som inledde säsongen i Motala AIF. Han fick en spelare över sig i duellen och ont i foten.

– Just nu tror jag det är bra, sa Sebastian Detterman om sin backkollega som inte kunde fullfölja matchen i Sandviken.

Matchfakta

Division 1 Norra

Sandviken–Sylvia 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 (50) Samuel Persson, 2–0 (76) Samuel Naiwo.

Niklas Söderberg och Sylvia hade det tungt i Sandviken. Det blev förlust trots en bra insats.
Niklas Söderberg och Sylvia hade det tungt i Sandviken. Det blev förlust trots en bra insats.
Karta: Jernvallens Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!