Sylvia i nytt samarbete med division 3-lag

De som inte platsar riktigt i Sylvia kan nu få chansen i ett annat Norrköpingslag. Det tack vare ett nytt samarbetsavtal.

Ex-allsvenska Gefle blir nästa uppgift för Kim Hellberg i Sylvia.

Ex-allsvenska Gefle blir nästa uppgift för Kim Hellberg i Sylvia.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-08-30 17:30

IFK Norrköping och Sylvia har sen ett antal år ett samarbetsavtal, där IFK hoppas att seniorfotboll med Sylvia ska vara rätta vägen för att bli en allsvensk spelare framåt.

Nu har Sylvia inlett samarbete med en klubb till, Eneby i division 3. Linus Brunzell och Oliver Beletic är de i Sylvia som hittills har fått testa lyckan i trean med Eneby.

– Samarbetsavtalet är en jättebra möjlighet för oss. Vi har nyligen börjat så får vi se hur vi kan få det att bli ännu bättre.  Det är mer på prov nu, men tanken är ju att få fler unga att spela seniormatcher. Vi är ute efter att få till ett steg till, även om det är i ett tidigt stadie känns det som en tanke som kan vara bra för båda föreningarna. Man ser att unga spelare behöver spela matcher, och helst seniormatcher, säger Sylvias tränare Kim Hellberg.

Närmast för Sylvia väntar Gefle på hemmaplan på lördagen. Ex-allsvenska gästerna är precis ovanför kvalstrecket.

– Vi är sex poäng före Gefle så det blir en riktigt klassisk "sexpoängsmatch". Vi vann mot dem borta med 2–0 i en jämn match. Jag förväntar mig en jämn tillställning igen. Det är ett klassiskt lag och säkert väldigt viktigt för Gefle att inte ramla ner ett steg till. Precis som det är för oss att få fortsätta spela med unga spelare i division 1 som är en fantastisk miljö. Vi hoppas klara målet att hänga kvar, har satt oss i en bra situation även om det är mycket kvar att göra, säger Kim, som beskriver truppläget som positivt.

– Kristoffer (Khazeni) har fått träna på lite till, Pontus (Almqvist) också. Marwan (Baze) är tillbaka i Sverige efter Irak-äventyret men har bara tränat med oss torsdag–fredag så det är en bit kvar för honom, men han är tillgänglig för en trupp. 

Felix Bengtsson och Daniel Andersson är skadade, Felix tippas vara tillbaka i träning nästa vecka medan Daniel är lite längre ifrån.

Ex-allsvenska Gefle blir nästa uppgift för Kim Hellberg i Sylvia.
Ex-allsvenska Gefle blir nästa uppgift för Kim Hellberg i Sylvia.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!