Svärtinge säkrade seriesegren på hemmaplan

Via 4–0 i sista matchen säkrade Svärtinge seriesegern. "Vi har satt laget före jaget hela säsongen", sa tränaren Mats Norrdahl om framgången.

Svärtinge fick fira seriesegern hemma på Billbäcks Arena.

Svärtinge fick fira seriesegern hemma på Billbäcks Arena.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-05 21:07

Svärtinge är klart för division 4. Precis som det var meningen före säsongen. Laget har varit i täten av division 5 östra under säsongen och på lördagen knöt man ihop säcken.

Med 4–0 mot hemma mot Azech.

I och med att största konkurrenten om seriesegern Valdemarsvik "bara" kryssade borta mot Krokek var det ganska lugnt till slut.

– Men det kunde man ju inte veta innan. Den interna målsättningen har hela året varit att gå upp i "fyran". Det var klart redan innan sista omgången. Men en serieseger är alltid en serieseger, sammanfattade Mats Norrdahl.

– Idag var det rätt så lugnt. Det blev lite stökigt men till slut var det en säker seger. Vi var det bättre laget. Det var lite spänt innan, killarna var tokladdade. 

Vad är främsta orsaken till att det gått så bra för er i år?

– Vi har satt laget före jaget hela säsongen. Vi har jobbat jättemycket med det. Vi har släppt in väldigt lite mål också. I laget är det många som varit med i närmare tio år, det finns en stomme varit fantastiskt bra. Jag tror att de kommer klara sig bra i "fyran" också.

Hur firar ni?

– Grabbarna är iväg och firar rejält ikväll, säger Mats Norrdahl som själv inte kommer bli kvar som tränare.

– Nej, tyvärr inte. Styrelsen har beslutat att jag inte är rätt man. Men det är inga sura miner mellan mig och klubben.

Karta: Billbäcks Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!