SUPERSÖNDAG: Så följer du ditt lag under premiärdagen

Vår söndagstablå är fullspäckad med livesändningar, liverapporteringar och mycket annat. Här är en guide till din sportsöndag.

Dags för supersöndag. Under dagen ser du flera matcher live på våra sajter.

Dags för supersöndag. Under dagen ser du flera matcher live på våra sajter.

Foto: Montage: Öst Media

Fotboll2020-06-14 09:20

Idrotten fick tummen upp för en dryg vecka sen och förbereder sin premiär. 14 juni – ett datum då dörren till mer eller mindre alla fotbollsserier slås upp har gjort det hektiskt för tävlingsavdelning på Svenska Fotbollförbundet att få ihop det – men nu har vi ett schema. Ett fullspäckat schema som ger en dag med fullt sportfokus och så här tar du dig an supersöndagen på bästa sätt på våra sajter. Livesändningarna kommer att dyka upp på sajten cirka 30 minuter före sändningsstart. 

Här är några av våra guldkorn. 

LIVE-TV 12:40: Eskilstuna DFF – Linköpings FC 

– Tidigt på eftermiddagen träningsmatchar LFC borta mot Eskilstuna. Damallsvenskan har, till skillnad från herrallsvenskan, inte premiär förrän 27 juni vilket ger utrymme för matcher innan seriestart. Vi sänder matchen live på våra sajter. Sändningen startar 12:40 och avspark är 13:00. 

LIVE-TV 13:55: Västerviks FF – Malmslätts AIK 

– Det fullkomligt vimlar av lokala lag i Division 3 Nordöstra Götaland. Först ut att livesändas i denna glödheta serie blir VFF som tar emot Maik på Bökensved i Västervik. En mycket viktig match för två nykomlingar. 

ALLSVENSK PREMIÄR 14:30: IFK Norrköping - Kalmar FF

– Efter en lång väntan på matchspel är det så dags. ”Peking” går in i herrallsvenskan klockan 14:30 under söndagseftermiddagen med en hemmamatch mot Kalmar FF. Svårt att veta var lagen står med flera månader utan träningsmatcher. 

Klockan 13.20 sänder vi ett uppsnack live på våra sajter där du får startelvan från sportens Christer "CG" Gustafson och David Iwung. Reporterduon svarar också på din fråga inför premiären. Klicka här för att komma till uppsnacket och ställa gärna en fråga. 

Under själva matchens gång finns som vanligt vår skriftliga liverapportering av matchen att ta del av.

LIVE-TV 15:55: FC Linköping City – FC Trollhättan 

– City ska in i Ettan Södra och premiärspelar hemma mot Trollhättan på Linköping Arena. Alla matcher med Linköping City sänds under säsongen och i premiären väntar ett lurigt Trollhättan för östgötarna som har ett klart mål inför säsongen: Att nå Superettan. 

LIVE TV 16:55: IFK Värnamo - Motala AIF

– Christer Perssons Maif sticker till Värnamo för en mycket tuff premiärmatch. Nykomlingen spås få det tufft i konkurrensen i Ettan Södra och det blir inte direkt en lätt start. Denna match, precis som alla andra matcher med Maif i Ettan i år, finns att se på våra sajter. 

LIVE-TV 16:55: Assyriska FF – Åtvidabergs FF 

ÅFF åker till Södertälje för en bortamatch mot Assyriska. Klassikerlaget har en mer eller mindre helt ny trupp och merparten av dem är ungtuppar från de egna leden. Matchen sänds på våra sajter.

LIVE-TV 19:25: IF Sylvia - IFK Luleå 

– Supersöndagen avrundas med en livesändning av Sylvia-Luleå så sent som 19:30. IFK-samarbetspartnern spelade en rolig fotboll i fjol och kommer knappast vara mindre sevärda i år. I Sylviatruppen kryllar det av intressanta förvärv och flera av dem lär få chansen ikväll. Se matchen live på våra sajter. 

För att värma upp och komma i fokus inför denna matiga sportdag kan vi också tipsa om "Megapaketet" som är en långläsning för dig som älskar lokal fotboll. I megapaketet hittar du allt om de lokala fotbollslagen inför seriestart.

Äntligen premiär! 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!