Succéflytten: Svårt att övertyga i IFK – gör succé nu

Speltiden i IFK blev begränsad. Men i Lyngby har Andri Lucas Gudjohnsen redan presenterat sig flera gånger om. Ikväll sköt han laget vidare i danska cupen med två nya mål.

Andri Lucas Gudjohnsen fortsätter att göra succé i Danmark.

Fotboll2023-09-26 20:35

Iskall i IFK. Om det fick någon att tvivla på den isländske U21-landslagsmannens förmågor så är det nog läge att blicka mot Danmark och det Andri Lucas Gudjohnsen levererar där just nu.

I kvällens bortamatch i danska cupen, åttondelsfinalen i DBU Pokalen, gjorde IFK-anfallaren mål för tredje matchen i rad – två gånger om den här gången. Den utlånade 21-åringen har gjort stor succé sedan han kom dit och mot HB Køge från den danska andraligan sköt han laget vidare i cupspelet.

Gudjohnsen fick återigen förtroende från start och efter att hemmalaget tagit ledningen före pausvilan kvitterade Andri Lucas Gudjohnsen direkt i den andra halvleken. Lyngby tog också ledningen men åkte på en tuff kvittering i slutminuterna.

Förlängning och ovisst läge.

Då klev den utlånade IFK-anfallaren fram igen. Tidigt i den första förlängningshalvleken satte han 3–2. På slutet utökade Lyngby sedan till 4–2 som blev slutresultatet. Och en ny stark insats av anfallaren som inte fick så mycket förtroende i IFK av tränaren Glen Riddersholm men som har hittat rätt i Danmark efter utlåningen.

I Superligaen har det redan blivit tre mål på fem matcher. Och nu alltså två nya i cupen.

– Det är en tuff liga här. Kanske inte lika snabb för det är på gräs, men intensivt och mer dueller, sa Gudjohnsen själv om sin succéstart i Lyngby när Sporten pratade med honom för en vecka sedan.