Stökigt slut när Sylvia knäppte till City

City såg rött och Sylvia vann årets sista hemmamatch. "Solklart att det bästa laget vann", tyckte tränaren Kim Hellberg.

Sylvia fick sista jublet i derbyt efter två sena mål.

Sylvia fick sista jublet i derbyt efter två sena mål.

Foto: Peter Calén

Fotboll2019-10-28 21:58

Östgötaderbyt på Östgötaporten slutade med Linköping Citys andra röda kort och Sylviaseger. City missade därmed att gå upp på kvalplats till superettan, även om chansen fortfarande lever i den sista omgången.

Tjafset och tumultet, efterspelet till Moshtaq Ahmadis fula smäll på Kristoffer Khazeni på stopptid, hängde kvar även efter slutsignalen. Liksom Linköping-spelarnas besvikelse och frustration. 

Det var hårda ord åt båda håll och domarteamet hade fullt upp att lugna ned känslorna.

Sylviatränaren Kim Hellberg skickade in sina spelare i omklädningsrummet. Han ville prata fotboll och berätta om Sylvias fina match mot det formstarka City, men fick också snacka om det stökiga slutet.

– Man förstår att det är mycket känslor för dem. De har gjort det så jäkla bra och varit borträknade från den här kampen, och sen tagit sig in igen på ett fantastiskt sätt. De hade med sig massa bortafans också. Det rann över lite och så är det med fotboll ibland, sa han.

Det blev lite extra känslor även efter matchen.

– Våra spelare fick inte höra några trevliga saker. Så kan man säga.

Sylvia hade redan säkrat division 1-kontraktet som nykomling och hade inte så mycket att kämpa för ut tabellsynpunkt. Till skillnad från Linköping som fick ett gyllene läge att spela till sig en kvalplats uppåt efter Umeås förlust mot Nyköping.

Gästerna öppnade absolut hetast och tog också ledningen efter Yasoyka Takuto fina vinkling i Julius Lindgrens bortre hörn.

– Det är ett jättebra lag vi möter, med en massa bra spelare, och de var bra första kvarten. Sen tycker vi var det klart bästa laget. Vi gjorde en jättebra match, sa Kim Hellberg.

Efter 50 minuter förändrades förutsättningarna. Citys mittback Almir Gullit dos Santos åkte på ett rött kort efter att ha fällt Niklas Söderberg i friläge.

– Jag tycker vi var mycket bättre än dem även innan det, frånsett första kvarten. Det är klart, de backade hem lite efter det också,. Men det innebar också att det blev svårare att möta dem eftersom de stod så lågt.

Målen kom sista kvarten. Theodor Rask slängde fram det långa benet och kvitterade innan Carl Björk stötte in segerbollen i den 85:e minuten.

– Det var solklart att det bästa laget vann matchen. Vi hade hur många chanser som helst, även i första halvlek , tyckte Kim Hellberg innan han gick in till sina spelare för att fira trepoängaren.

Kristoffer Khazeni låg bakom Sylvias sista mål och hamnade i fokus i stöket på slutet.
Kristoffer Khazeni låg bakom Sylvias sista mål och hamnade i fokus i stöket på slutet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!