Ssewankambos framtidssvar: "Det är där mitt fokus varit"

Samtidigt som Isak Ssewankambo får stort förtroende har han inga tankar på det utgående kontraktet. "Jag har mest tänkt på att spela", säger han.

Isak Ssewankambo.

Isak Ssewankambo.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-07-27 06:00

Isak Ssewankambo har, utöver de tre första matcherna där han var utanför truppen, fått stort förtroende under året. 

I början av säsongen fick Isak Ssewankambo husera på det centrala mittfältet. I april sa han till NT att det är där han trivs bäst. Efter uppehållet har han fått spela två matcher som mittback. Mot Djurgården var han bänkad hela matchen. 

– För egen del har jag fått spela två 90-minutersmatcher nu. Det är alltid bra att få spela. Jag försöker alltid bidra med det som jag kan bidra med. Det har inte ändrats, säger Isak Ssewankambo. 

– Jag har gjort det många gånger under min karriär. Är det där jag behövs kommer jag spela där, det är inga konstigheter.

När IFK Norrköping, efter nio raka matcher utan seger, tog tre poäng mot Halmstad i måndags bildade han mittbackspar med Max Watson. 

– Det betyder mycket, det fattar alla. Varje poäng är viktig för oss just nu. Förhoppningsvis har den gett oss självförtroende.

Isak Ssewankambo anslöt från Sirius 2022 skrev 28-åringen på ett två år långt avtal med IFK. Det kontraktet går ut efter säsongen. 

– Det är mest min bror som har hand om det. Jag har inte lagt något fokus på det. Det är inget jag pratat eller tänkt på. Jag har mest tänkt på att spela, se till så att kroppen är fräsch, bidra till laget och få bättre resultat. Det är där mitt fokus varit.

Under lördagen spelar IFK en ny viktig match när Kalmar, som ligger två poäng före i tabellen, gästar Platinumcars Arena. 

– Vi ska ha samma inställning som mot Halmstad. Det kändes som att alla verkligen ville ge något till laget. Och sen fortsätta tro på det vi gör. Mycket basic grejer som vi måste göra.

IFK:s tränare Andreas Alm förväntar sig att Isak Ssewankambo kommer att ställas inför nya utmaningar mot Kalmar. 

– Han har spelat två matcher där vi släppt till ganska få målchanser. Vi arbetade en del med positionsspel med honom, men i dag blir det en jättestor utmaning för våra mittbackar för det är ett rörligt lag vi möter. Det är en sak att spela mot Halmstad och Västerås – och en annan sak att spela mot Kalmar. Han gör det bra, men vi tror också att han har ännu mer att ge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!