"Norrköpings erbjudande var inte i närheten"

Arnar Gunnlaugsson såg ut att vara på g till IFK Norrköping. Det verkar nu inte bli verklighet. "Norrköpings erbjudande var inte i närheten av vad vi anser vara Arnar Gunnlaugssons värde", säger Vikingurs sportchef Kari Arnason till klubbens hemsida.

Arnar Gunnlaugsson fortsätter i Vikingur som ska kvala till Champions League nästa säsong.

Arnar Gunnlaugsson fortsätter i Vikingur som ska kvala till Champions League nästa säsong.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-12-22 17:31

IFK Norrköping sökande efter en ny huvudtränare går vidare.

Och Arnar Gunnlaugsson ser ut att vara avskriven.

– Norrköpings erbjudande var inte i närheten av vad vi anser vara Arnar Gunnlaugssons värde. Därför beslutade vi oss för att tacka nej till fortsatta förhandlingar, säger Vikingurs sportchef Kari Arnason.

Han fortsätter:

– Nu lägger vi full fokus på förberedelserna inför nästa säsong. Arnar är en oerhört skicklig tränare och viktig för oss. Jag är väldigt exalterad över vårt fortsatta samarbete.

Gunnlaugsson sa själv så här angående IFK Norrköping tidigare i veckan:

– Läget är så att jag har haft fyra möten med Norrköping. Det har varit en stor ära och en intressant process, något man inte har varit med om tidigare. Sedan får vi se vem de väljer. Om de väljer mig måste de kontakta Viking och lägga ett bud. Under tiden är jag en Viking-tränare med två år kvar på kontraktet och är väldigt nöjd här, säger Gunnlaugsson.

Sporten fick tag på Sakarias Mårdh, IFK Norrköpings ordförande, som i ett sms skrev:

”Vi kan bekräfta att vi träffat Arnar Gunnlaugsson i processen. Vi är dock väldigt förvånade över utspelet från Vikingur då vi inte ligger i förhandling med dem.”

Vi ställde även frågan till Mårdh, utan svar hittills, om någon annan nu är IFK:s huvudspår i tränarjakten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!