Smedby säkrade derbytät division 1-serie

Säkra 5–0 skickar upp Smedby i division 1. "En otroligt stark säsong", myser tränaren Niclas Schönberg.

Seriesegrare är vi allihopa. Smedby spelar i division 1 nästa år och vilken säsong de svartgula har gjort. 57 inspelade poäng och bara en förlust.

Seriesegrare är vi allihopa. Smedby spelar i division 1 nästa år och vilken säsong de svartgula har gjort. 57 inspelade poäng och bara en förlust.

Foto: Smedby AIS

Fotboll2019-10-06 20:33

Det var nerv inblandad inför sista omgången. Smedby kände flåset ifrån Kenty, bara en poäng bakom, och kunde tvingats släppa Linköpingslaget förbi sig. Men det var aldrig nära. Stensäkra 5–0 borta mot Mjölby innebar säsongens 18:e vinst och serieseger.

– Lite spänt var det och nu vann ju Kenty med (2–0 mot Eksjö) men vi gör en bra match, summerar Niclas Schönberg från segermiddagen. 

Saistränaren summerade ett år där det mesta gått Smedbys väg. Bara en förlust i serien imponerar och nu blir det spel i division 1 igen med derbyn mot Lindö och IFK Norrköping.

– Vi har fått ihop laget. Bra närvaro på träningarna och det är bra spelare i laget, förklarar Schönberg framgången.

Olivia Andersson har varit ett vasst offensivt vapen och vann skytteligan med sina 24 fullträffar. Anfallaren kan vara förlorad till nästa år.

– Det är Johannes Valls flickvän och det beror väl lite på var han tar vägen. Annars tror och hoppas jag att vi kan behålla laget. Fotbollsmässigt är det kul att vara i samma serie som Lindö och IFK men det är tufft att jaga samma spelare när vi är i samma serie, menar Schönberg.

Blir du själv kvar?

– Nu när vi gick upp så känns det lockande. Vi har inte pratat än men hade vi varit kvar i division 2 hade det inte känts lika intressant.

Vilket fint år för 90-åringen Smedby. Damerna vinner serien, spelar i "ettan" nästa år och herrarna har också chans att avancera. Laget befinner sig just nu i kvalspel för en plats till division 2. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!