Smedby har ersättaren till Melle

Valdemarsvik står utan tränare. Tränaren Rickard Larsen går till Smedby och ersätter Sportchefen Jan Melle.

Rickad Larsén tvekade inte när Smedby hörde av sig

Rickad Larsén tvekade inte när Smedby hörde av sig

Foto: Smedby AIS

Fotboll2019-10-18 18:39

Rickard Larsén är kanske inte det starkaste och mest synliga tränarnamnet för allmänheten.

Men det finns många kopplingar och gedigen fotbollskunskap i Valdemarsviks förre tränare som kommer flytta till division 3-klubben Smedby.

11 år som ungdomstränare i IFK Norrköping, på slutet anställd.

Sleipnerspelare med en kortare sejour i Norge som spelare.

– Jag var väl ingen hejdundrande spelare. Knäskador och lite andra grejer hämmade också vilket gjorde att jag skulle lämnat fotbollen helt när vi fick Vetle (sonen som spelar i Smedby, reds anm). Mer skulle det inte bli, säger Rickard.

Men den tidigare lagkompisen Ulf Rann och Smedby lockade när tränarkarriären började ta fart. Såg potentialen i Valdemarsvikstränaren som gjorde succé med små medel.

Var det någon tvekan när Smedby hörde av sig?

– Nej, egentligen inte. Det är i Smedby jag haft mina bästa stunder som spelare. För mig är det som att komma hem. Smedby är verkligen klubben i hjärtat för mig, säger Rickard som vann division 4 med Ulf Rann 1994.

Nu får han honom som chef.

– Det blev inte så länge när han var i IFK:s akademi, bara något år innan de lade ner den. Men han är en stark administratör och en driven ledare.

Rickard hyllar sin gamla förening i hemstaden Valdemarsvik.

– Stort att få ha varit en del av Valdemarsviks hundraåriga historia. En fantastisk förening med många idrotter och med fantastiska människor runt omkring.

Du får din egen son i A-truppen kommande säsong?

– Vi får se hur det blir. Han är duktig i skolan och funderar på framtiden. Det kan bli Lund, Malmö eller Karlstad för honom också. Vi får se, säger Larsén som skrivit ett kontrakt på ett plus ett år.

Vetle Larsén gratulerar Emanuel Arvidsson efter ett mål för Smedby under säsongen. Nästa säsong kan Vetle få sin far Rickard som tränare - om Vetle stannar i Sais.
Vetle Larsén gratulerar Emanuel Arvidsson efter ett mål för Smedby under säsongen. Nästa säsong kan Vetle få sin far Rickard som tränare - om Vetle stannar i Sais.
Karta: Mirum Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!